Primarul de Pângărați a dat în judecată ANI

Aflat într-o situație similară cu fostul primar de Agapia, edilul din Pângărați a dat în judecată Agenția Națională de Integritate. La mijlocul lunii martie, ANI a emis un comunicat conform căruia Petru Lungu Bordea ”a întocmit, semnat și aprobat Contractul de arendare și Contractul de concesiune, încheiate între Comună Pângărați, județul Neamț, și Asociația Crescătorilor de Animale Pângărați (asociație în cadrul căreia fiul persoanei evaluate deține calitatea de membru fondator), precum și documente aferente, ulterior asociația încasând subvenții A.P.I.A. pentru campaniile 2011-2015. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70, art. 71 și art. 76 din Legea nr. 161/ 2003 și art. 75 din Legea nr. 393/2004”.

Dosarul prin care primarul a atacat raportul ANI a fost înregistrat pe rolul Curții de Apel Bacău și este posibil ca, în câteva luni, să se pronunțe o hotărâre. La Înalta Curte de Casație și Justiție, însă, astfel de procese stau mai bine de un an în procedura de filtru, așteptând să se stabilească un prim termen, iar judecata, până la hotărârea definitivă, poate să dureze 2-3 ani. Timp suficient ca primarul în cauză să-și încheie, fără probleme, mandatul și chiar să înceapă unul nou. (C.M.)

One comment

  • Popescu Ion

    aprilie 11, 2018 at 3:04 pm

    Este firesc ca oamenii sa-si caute dreptatea in instanta !
    Zicerea ca a intocmit si semnat contractul….. ridica unele semne de intrebare ! De semnat , da dar de intocmit , am mari rezerve, Aici e atributia unui jurist, care ….

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *