Sanitas Neamț strânge semnături pentru greva generală

pietricica turism

Eva Ungureanu, liderul sindicatului Sanitas Neamț, a declarat că, de astăzi, 20 aprilie, se începe strângerea de semnături pentru declanșarea grevei generale, potrivit calendarului de proteste anunțat de liderii Federației Sanitas încă de joi, 19 aprilie. În filiala Neamț a Sanitas sunt 800 de membri, inclusiv cadre medicale și personal auxiliar din asistența socială.

“După ședința Consiliului Național am fost anunțați de calendarul protestelor și începând cu data de 20 aprilie începem strângerea de semnături de la colegii noștri din județ pentru greva generală, ce va avea loc începând cu 11 mai, dacă negocierile nu ajung la nici un rezultat”, a declarat Eva Ungureanu.

Într-un comunicat al Federației Sanitas se precizează că “toți reprezentanții organizațiilor județene au arătat care sunt deficiențele aplicării legii salarizării în unitățile sanitare și de asistență socială din teritoriu. Conform datelor salariale colectate până acum de la membrii de sindicat, există două categorii de angajați (medici, asistenți medicali) al căror salariu a crescut, în proporții diferite, însă există cel puțin șapte categorii profesionale care pierd din venitul salarial lunar sume care ajung până la 1.300 de lei. Discriminările generate de noul sistem de salarizare, precum și promisiunile guvernanților de a acoperi pierderile salariale – promisiuni făcute, neonorate, au condus la decizia de a radicaliza formele de protest ale Sanitas”.

Sindicalişti Sanitas Neamţ, în drum spre protestele din octombrie 2017

Protestele Sanitas încep pe 26 aprilie cu un marș în București la care s-a anunțat participarea a peste 10.000 de sindicaliști din toată țara. Din Neamț sunt cel puțin 50 de membri care până acum au semnat pentru a merge în Capitală. Urmează o grevă de avertisment de două ore în ziua de 7 mai și intrarea în grevă generală în 11 mai.

Principalele revendicări ale Sanitas sunt eliminarea plafonului de 30% la sporuri pe ordonatorul principal de credite, creșteri salariale pentru tot personalul din Sănătate și Asistență Socială, negocierea și semnarea contractelor colective de muncă în aceste două sectoare. (C.I.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.