Acasă Actual USR Neamţ ne oferă harta salariilor din primării

USR Neamţ ne oferă harta salariilor din primării

USR Neamţ a publicat vineri, 13 aprilie, harta cu salariile plătite în primăriile din județul Neamț. Iniţiativa aparţine deputatului Iulian Bulai care „a început acest proiect la sfârșitul lunii ianuarie, când a trimis solicitări de a publica pe site-urile proprii lista cu salariile tuturor primăriilor care nu o aveau postată sau era greu vizibilă pe pagina de internet”, potrivit unui comunicat de presă al USR Neamţ.

În acest moment, doar locuitorii din 12 comune nemțene nu pot afla online informații despre salariile angajaților din primării: Bârgăuani, Boghicea (era lista publicată luna trecută, dar joi era site-ul suspendat), Botești, Ceahlău, Drăgănești (nu s-a găsit site), Făurei, Gâdinți, Hangu, Petricani, Răucești, Urecheni și Văleni. La momentul trimiterii cererilor de către USR Neamţ, doar 35 de primării aveau deja publicată pe site lista cu salariile aferente datei de 30 septembrie 2017, iar alte 36 de primării au publicat pe site lista abia după ce a fost transmisă cererea din partea biroului parlamentar al lui Iulian Bulai.

“Pe parcursul proiectului am observat cum unii primari au fost receptivi, au recunoscut că nu respectă legea și s-au conformat, alții nu ne-au răspuns, dar au publicat pe site lista, alții numai ne-au trimis nouă informațiile, dar nu au mai pus informațiile și pe site. M-a bucurat să aflu că toate orașele și municipiile aveau publicată lista”, a declarat deputatul USR Iulian Bulai.

Conform Legii 153/2017, instituțiile publice au obligația de a posta la sediu și pe site-ul propriu lista tuturor salariilor plătite din fonduri publice de două ori pe an, pe data de 31 martie și pe 30 septembrie, obligativitate apărută ca urmare a unui amendament USR. Harta cu salariile primarilor și viceprimarilor din județ poate fi consultată AICI. (Mesagerul de Neamţ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here