Consiliul Local Piatra Neamţ este împotriva scumpirii apei

pietricica turism

Majoritatea din Consiliul Local Piatra Neamț nu este de acord cu scumpirea apei potabile, solicitare făcută de către Apa Serv în luna aprilie. Ca atare, în ședința extraordinară a Consiliului Local de joi, 17 mai, PNL și PMP a votat pentru mandatarea lui Vasile Popescu, consilier al primarului Dragoș Chitic, să voteze împotriva majorării prețului la apă în proxima adunare generală a acționarilor ADI Aqua Neamț.

Consilierul local PSD Victor Marghidan a cerut retragerea proiectului în cauză pentru a putea fi mai bine studiat, dar primarul Dragoș Chitic a declarat că nu este de acord cu această opțiune. A explicat și de ce: următoarea ședință a Consiliului Local va fi pe 30 mai, dată cu care coincide ședința AGA Aqua Neamț, în care fiecare membru al asociației va trebui să voteze pentru sau împotriva scumpirii apei potabile.

Imediat după ședință, Dragoș Chitic a declarat pe o rețea de socializare: “Sunt în total dezacord cu solicitarea Companiei Județene Apa Serv de majorare a prețului la apă. Prețul apei furnizate în județul Neamț a fost intens dezbătut în ultimii ani, fiind un motiv de nemulțumire pentru cetățeni. Din aceste considerente colegii mei liberali din Consiliul Local au mandatat astăzi reprezentantul Primăriei Piatra Neamț în ADI AQUA NEAMȚ să voteze împotriva majorării prețului la apa furnizată pietrenilor. Nu voi ezita niciun moment să caut soluții alternative pentru orașul Piatra Neamț astfel încât pietrenii să beneficieze de un preț corect și suportabil pentru apă potabilă. În acest sens voi iniția discuții cu societatea APA VITAL Iași, aflată deja în negocieri cu Primăria Roman, pentru a vedea în ce măsură este posibilă furnizarea apei în Piatra Neamț de către această companie. (…) Consider de asemenea că măsura sistării furnizării apei la unele Asociații de Prorietari din Piatra Neamț este una neprofesionistă şi solicit Companiei Județene furnizoare de apă să găsească soluții care să nu afecteze consumatorii bun-platnici”. (E.C.)

5 COMENTARII

 1. Eu chiar nu inteleg jocul asta de-a soarecele si pisica. Nu destul ca pretul de acum este printre cele mai mari din tara, dar baietii astia de la Apa Serv vor sa urce si mai mult. Cu noul pret, 8,35 lei pe metrul cub ajung pe locul 4 in tara. Ce mai vor? sa devian campionii preturilor mari? Si macar daca preturile astea s-ar vedea si in salariile angajatilor din strada, ale celor care lucreaza in mal si in mizerie. Dar la Apa Serv muncitorii de rand care lucreaza la strada au salarii de nimic. Cum se poate ca la Roman sa vina firma din Iasi, cu preturi mult mai mici si, umbla zvonul, care da salarii mult mai bune muncitorului de rand, dar si maistrilor si inginerilor care lucreaza direct in strada, la retele, iar la Piatra sa ramana lucrurile in halul asta? Si scump, si prost, si cu salarii mici.

 2. Pai lamureste tu lumea, daca stii asa bine. Ca eu din ce au povestit primarul si consilierii de la Roman am inteles cam asta. Mai intai, ca pretul este mult mai mic ca la Piatra Neamt, Apoi, ca se pot face contracte individuale pentru locatarii de la blocuri. Dupa aceea, ca au dispecerat central si echipe de interventie in fiecare oras mare, cum este si Romanul si Piatra Neamtul. In sfarsit, am inteles ca angajatii de rand, de la exploatarea si intretinerea retelelor de apa si canalizare sunt mult mai bine platiti si lucreaza in conditii mult mai bunbe decat sunt cei de la Apa Serv. Ai tu alte informatii??

 3. O gogoasa electorala . Apa nu merge wireless iar intre Timisesti – Preotesti si Piatra Neamt nu exista nici o conducta .
  Cum da apa don chitic la Piatra Neamt ? Aduce cu cisternele si o varsa in actualele rezervoare ?
  Povesti de adormit fraierii .
  Iar ca se va face o magistrala de diametru corespunzator pentru asigurarea unui debit necesar intregului oras la actualele preturi de pe piata lucrarilor ma indoiesc nelimitat .Ceausescu nu mai e de mult .
  Poate pe atunci sa se fi facut, dar cu actualii guvernanti e de necrezut .Apa ar trebui pompata si de buna sama ca ar ajunge taman mai scumpa decat actuala apa autohtona .

  • Care-i gogoasa? Ca doar apa de la Batca nu-i a Apaservului? Cine vine si preia retelele din Piatra preia cu totul: si sursa de apa, si statia de epurare si salariatii. Problemele la Apa Serv sunt in primul rand de management si de pilareala. De asta au 12-13 milioane angajatii de la retele si fufele din birouri dublu si triplu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.