Exclusiv: Și Piatra Neamț pregătește desprinderea de Apa Serv

După ce Consiliul Local Roman l-a mandatat pe primarul Lucian Micu să negocieze ieșirea din ADI Aqua Neamț și implicit din contractul cu Apa Serv, am cerut punctul de vedere al primarului municipiului Piatra Neamț cu privire la o asemenea posibilitate: ”Să știți că eu n-aș exclude niciodată o variantă de a găși un alt operator atâta timp cât condițiile pentru cetățenii din Piatra Neamț ar fi mai bune. Vă spun foarte cinstit lucrul acesta, eu am avut discuții cu primarul de Roman, e o promisiune ca atunci când vor finaliza discuțiile cu societatea furnizoare din Iași să particip și eu la o întâlnire în care să vedem în ce măsură s-ar putea face lucrul acesta. Asta nu înseamnă că e o chestiune care se poate rezolva foarte rapid, dar știți cum e, orice primar are interesul să ofere cetățenilor servicii de calitate la prețuri cât mai bune. Deci, nu voi sta niciodată pe gânduri dacă ar exista o alternativă mai bună decât cea existentă. Astăzi, Apa Serv este practic fără concurență în județul Neamț și în momentul în care apare concurența, va trebui ori să găsească soluții, să ofere servicii la nivelul calității oferite de concurență, la prețuri bune pentru populație, ori , dacă nu o face, va avea o dificultate. Eu cred că va alege prima variantă, că vor înțelege că poate veni concurența peste ei și atunci sunt convins că sunt preocupați de lucrul acesta, să-și eficientizeze activitatea și totodată să-și modernizeze rețelele, să nu mai existe atâtea întreruperi de furnizare a apei, totodată, să păstreze un preț corect”, a declarat Dragoș Chitic.

Poziția lui Chitic, destul de amenințătoare, pare să fie generată de discuții privind o nouă creștere a prețurilor via Apa Serv: ”Eu înțeleg că ar fi o intenție de majorare a prețurilor la apă, pe care eu astăzi o refuz categoric, mi se pare nejustificat și sper să se facă o analiză și să se găsească alte soluții și nu majorarea prețului către populație.”

Dacă cele două municipii conduse de primari liberali de vor desprinde din ADI Aqua Neamț putem vorbi despre dispariția Apa Serv SA. Iar toate aceste discuții au loc în condițiile în care se pregătește etapa a II-a a programului de extindere și modernizare a rețelelor din județ, evident, pe bani europeni. Cine are de câștigat sau cine are de pierdut din aceste negocieri vom vedea în curând.

Valentin Bălănescu

 

2 COMENTARII

  1. Primaria Piatra Neamt trebuie sa ia taurul de coarne si sa impuna companiei judetene Apa serv conditii de pret,de calitate de contorizare individuala la apa rece la cetatenii ce locuiesc in blocuri ,in caz contrar se va aplica principiul cel mai bun pentru cetateni continuu si nu cred ca in economia de piata este obligatoriu mentinerea unui contract abuziv indiferent de nerealizarile companiei.in cauza.

  2. Vad ca deja umbla o zvonistica generalizata prin Neamt. Ba ca se mareste pretul apei la 8,40 lei, ba ca pleaca Romanul la compania de la Iasi, ba ca una, ba ca alta… Cu atatea ziare şi televiziuni cate sunt in judet nu inteleg de ce nu se apuca un jurnalist serios sa faca o treaba gospodareasca si sa limpezeasca situatia. Luati, domnilor, interviu directorilor celor doua companii şi vedeti ce are de oferit una, ce are cealalta, ce reguli şi restrictii aplica una şi care cealalta. Sa stie lumea cu cine este mai avantajos sa colaboreze. Ca pana la urma este in interesul tuturor sa avem serviciu mai bune şi, daca se poate, mai ieftine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.