LIGA A IV-A Lupta pentru promovare se mută la ”masa verde”

Play-off-ul Ligii a IV-a a debutat cu o primă etapă concludentă duminică, 6 mai, când CSM Ceahlăul Piatra Neamţ şi Bradu Borca au câştigat şi s-au distanţat de Cimentul Bicaz şi Victoria Horia. Marţi, 8 mai, s-a intrat, însă, în faza ”cestiunilor” administrative.

* 2-1 transformat în 0-3

Mai întâi, a ”mutat” Asociaţia Judeţeană de Fotbal (AJF) Neamţ, care a decis, invocând că ”pentru echipa AS Bradu Borca a evoluat jucătorul Moşneguţu Ionuţ, aflat în stare de suspendare pentru cumulul a 7 cartonaşe galbene”, ca meciul Bradu-Cimentul să se termine 0-3 (pe teren fusese 2-1). Oficialii de la Bradu spun că tocmai de la vârful AJF Neamţ li s-a dat ”undă verde” pentru utilizarea lui Moşneguţu: ”Am vorbit sâmbătă (5 mai – n.red.) cu dl. Toma şi mi-a dat asigurări că suspendările s-au ispăşit în etapa de Cupă (2 mai – n.red.). La noi era vorba în primul rând de Gorovei, care avea cartonaş roşu rezultat din două cartonaşe galbene, şi de Moşneguţu, cel invocat în schimbarea rezultatului. În ambele cazuri, mi-a precizat că suspendările s-au ispăşit în Cupă. Nu mai înţeleg! În plus, la Gorovei a fost în regulă şi la Moşneguţu nu…”, a declarat Florin Pintilii, antrenorul formaţiei Bradu Borca.

* Memoriu şi/ sau retragere

După ce şi-a formulat apărarea în speţa ”Moşneguţu”, Bradu a contraatacat, anunţând un memoriu împotriva liderei CSM Ceahlăul, prin care va solicita victoria la ”masa verde”, cu 3-0, în ambele partide (1-7 şi 1-1 pe teren) din sezonul regulat. ”Pregătim un memoriu pe baza faptului că CSM Ceahlăul Piatra Neamţ foloseşte jucători într-o combinată cu LPS Piatra Neamţ. Combinatele se acceptă doar de la Liga a III-a în sus şi se fac sub umbrela unui singur for tutelar. Aici nu e cazul, CSM Ceahlăul e la AJF. Intenţionam să contestăm duminică la meciul direct, dar, întrucât AJF ne-a dezavantajat cu rezultatul la meciul cu Cimentul, am urgentat procedura”, a precizat Florin Pintilii.

Oficialii Bradu Borca speră ca AJF Neamţ să le dea dreptate, dar nu exclud nici posibilitatea retragerii din competiţie.

Reprezentanţii CSM Ceahlăul au anunţat că se concentrează în exclusivitate pe partidele pe care le au de disputat, fără a comenta chestiunile administrative. ”Atenţia noastră este concentrată asupra celor două meciuri de săptămâna aceasta, contra Moldova Cordun şi Bradu Borca. Ne dorim să câştigăm şi să ne atingem obiectivul. Legat de deciziile AJF sau intenţiile de contestaţie ale echipei Bradu Borca, nu dorim să comentăm”, a precizat Cătălin Roca, preşedintele CSM Ceahlăul Piatra Neamţ.

* ”Coşmarul” Cimentul şi pasa ”luminoasă” a lui Trică

Dacă mai contează, Bradu a învins Cimentul, cu scorul de 2-1 (1-1). Oaspeţii au deschis scorul prin Bălăjel, iar căpitanul echipei Bradu, Gavril, a egalat, după o pasă ”luminoasă” a cunoscutului Trică. Tot Gavril a adus şi victoria formaţiei de pe Valea Muntelui.

O echipă a Bicazului cum nici în cele mai grele coșmaruri nu-mi închipuiam. Au loc în Liga a III-a fără probleme”, a declarat Florin Pintilii. ”Un meci bun, cu ritm şi pe măsura locurilor din clasament. Sunt mulţumit de atitudinea jucătorilor noştri şi de efortul pe care l-au depus”, a precizat Cristian Luca, antrenorul Cimentului Bicaz.

* Şteţ: ”Bradu – un adversar periculos”

CSM Ceahlăul a avut un reprezentant de seamă la meciul Bradu-Cimentul. Toader Şteţ, actualmente scouter al grupării pietrene, dar şi unul dintre cei mai experimentaţi tehnicieni din fotbalul nemţean, a dezvăluit ce părere şi-a format despre viitoarea adversară. ”Bradu şi Cimentul sunt două echipe bune ale campionatului. Ambele au jucători experimentaţi, astfel că a rezultat un joc plăcut, mai ales că au fost utilizate şi noile achiziţii. Strict referitor la echipa de la Borca, consider că potenţialul fizic este cel ce va conta în meciul cu CSM Ceahlăul. Bradu rămâne un adversar periculos şi meciul de la Piatra Neamţ va fi extrem de dificil. Consider că echipa care va fi mai stăpână pe factorul emoţional şi se va descurca mai bine din punct de vedere fizic va câştiga”, a spus Toader Şteţ.

* CSM Ceahlăul, un nou 5-0

În celălalt meci de duminică, CSM Ceahlăul a fructificat terenul propriu cu un sec 5-0 (1-0) cu Victoria Horia. Au marcat: Copoţ-Barb (11 metri), Mateiciuc (2), Rotaru şi Pîntea.

Am făcut un joc bun, mai ales ofensiv, mi-a plăcut atitudinea jucătorilor. Avem o săptămână în care să ne pregătim foarte bine pentru jocul următor”, a declarat Gabriel Rădulescu, antrenorul principal al CSM Ceahlăul.

Cât am stat bine fizic, le-am făcut faţă, la pauză a fost 0-1. După pauză, am căzut fizic şi scorul s-a mărit. Copiii sunt buni, îi felicit! Doamne ajută să meargă mai departe în Liga a III-a! Dar te aleargă! E greu cu ei! A fost un meci frumos!”, a precizat Bogdan Găucan, antrenor-jucător la Victoria Horia.

În clasament, după decizia AJF, conduce CSM Ceahlăul (25), urmată de Cimentul (19), Bradu (18) şi Victoria (15).

Etapa a II-a a play-off-ului programează duminică, 13 mai, partidele: Victoria-Cimentul şi CSM Ceahlăul-Bradu.

* Liga a V-a: 46 de goluri în 7 partide

Pe 6 mai, a fost o nouă etapă în Liga a V-a, în care s-a consemnat marcarea a foarte multe goluri: 46 în 7 partide, după ce, în urmă cu o săptămână, se înscriseseră 44 de goluri. Chiar şi în meciul vedetă al rundei, Arsenal Văleni-Bravo Bodeşti, s-au marcat 7 goluri, scorul fiind 5-2 (2-0). Au înscris: Bălăiţă (2), Vlad Căutişanu, Cojocea şi Nistor/ Nuţu (2).

Azi ne-am dorit mai mult victoria, în faţa liderului, o echipă foarte bună, cu jucători tehnici şi experimentaţi. Felicit echipa oaspete pentru jocul prestat, precum şi echipa mea, împreună cu care ne-am luat revanşa pentru meciul din tur, când am pierdut, nemeritat zic eu, cu 0-1”, a declarat Cristian Cocea, antrenor-jucător la Arsenal Văleni.

Că am luat bătaie, asta este! Mingea este rotundă, două picioare au avut şi ei! Problema este că nu ne-am putut face jocul, din cauza terenului. Ni s-a refuzat şi un penalty, două goluri au fost pe greşelile portarului, a fost şi un autogol. În fine, am mai primit un duş rece”, a precizat Florin Busuioc, antrenorul formaţiei Bravo Bodeşti.

Vulturul Costişa a dispus de ultima clasată, Stejarul Ţibucani, la un scor mare: 8-0 (2-0). ”A fost un meci uşor cu ultima clasată. Vântul a fost adversarul nostru numărul 1. O partidă liniştită, fără evenimente deosebite”, a menţionat Dorel Berbecariu, reprezentantul echipei Vulturul Costişa.

Un scor detaşat a realizat şi Ozana Timişeşti, care a învins Stejarul Stăniţa cu scorul de 5-1 (2-0). Au marcat: Boboc (4) şi Surdu/ Ivan. ”A fost un meci disputat într-o atmosferă de fair-play, un meci în care s-a jucat fotbal. Ghinionul lor a fost că au avut atacantul numărul 1 (Ionuţ Octavian Toma – n.red.) suspendat. Nu degeaba a marcat 23 de goluri”, a precizat Iulian Trofin, preşedintele Ozanei Timişeşti.

O victorie la scor s-a înregistrat şi la partida Moldova II Cordun-Energia Pângăraţi 0-8 (0-2). Marcatorul numărul 1 a fost Stroia, cu 4 reuşite. ”Meciul s-a disputat pe un vânt aprig, aşa că prima repriză am avut un adversar în plus, motiv pentru care am marcat doar două goluri. După pauză, am avut vântul în spate şi am marcat mai uşor, profitând şi de dezorganizarea oaspeţilor”, a declarat Bogdan Radu, antrenor-jucător la Energia Pângăraţi.

Alte rezultate: Voinţa Valea Ursului-Viitorul Podoleni 9-1 (4-1), Voinţa Bozieni-Pinii Tarcău 1-1 (0-0) şi Voinţa Dochia-Siretul Doljeşti 2-3 (0-0). Flacăra Brusturi a stat.

În clasament conduce Bravo Bodeşti (52), urmată de Arsenal Văleni (46) şi Vulturul Costişa (44).

Etapa a XXIII-a programează duminică, 13 mai, meciurile: Bravo Bodeşti-Voinţa Dochia, Siretul Doljeşti-Vulturul Costişa, Stejarul Ţibucani-Flacăra Brusturi, Pinii Tarcău-Moldova II Cordun, Energia Pângăraţi-Ozana Timişeşti, Stejarul Stăniţa-Voinţa Valea Ursului şi Viitorul Podoleni-Arsenal Văleni. Voinţa Bozieni va sta.

* Terenul, motiv de litigiu

Lidera la zi a Ligii a V-a s-a plâns că a avut de suferit din punct de vedere fizic la meciul din deplasare cu Arsenal Văleni. ”Terenul este extrem de prost. Am plecat acasă cu 4 accidentaţi, jucători titulari, toţi cu entorse. Gorea, de exemplu, nici nu a vrut să intre! Nu căutăm scuze pentru scor, dar adevărul este că nu am putut să ne facem jocul, din cauza terenului”, a declarat Florin Busuioc.

Cei 4 nu s-au accidentat din cauza terenului, ci din cauza unor dueluri mai bărbăteşti între fotbalişti. Aşa arată terenul în momentul acesta, fiindcă nu a mai plouat de mult timp. Alte echipe nu s-au plâns de starea terenului. Dacă dl. Busuioc nu ştie să piardă, e treaba dumnealui. Nu trebuie să dea vina pe terenul de pe Arsenal Arena, fiindcă ambele echipe am jucat pe el, cu faze frumoase, de fotbal-spectacol, însă noi am fost mai motivaţi”, a replicat Cristian Cocea.

Pagină realizată de Marcel CONSTANTINESCU

FOTO: Robin VASILIUS (Bradu Borca)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *