FOTO Romanul va avea faleză

Primarul Romanului, domnul Lucian Micu, are – în sfârșit – planuri  pentru amenajarea unei faleze a râului Moldova. De-a lungul anilor au fost mai mulți primari care au avut intenții frumoase cu faleza, dar niciunul nu a reușit. Evident, din motive independente de voința respectivilor.

roman faleza (7)
roman faleza (5)
roman faleza (6)

Primarul Micu  pare decis chiar să treacă la amenajare și se gândește la un proiect amplu: “Am trimis o solicitare către Ministerul Apelor și Pădurilor pentru a intra într-un parteneriat în scopul realizării acestei faleze, care să conțină: o arie pietonală, o pistă pentru biciclete și o zonă pentru promenadă cu bănci și stâlpi de iluminat. Și poate chiar și cu alte utilități”.

roman faleza (4)
roman faleza (3)
roman faleza (2)
roman faleza (1)

Până la amenajarea unei faleze însă, aspectul zonei de lângă Ocolitoarea de sud a Romanului este unul desprins parcă din filmele de război. În legătură cu aceasta primarul Micu a declarat: “Noi tot scoatem periodic la licitație acele terenuri. Unele sunt adjudecate, iar altele nu. Dar cei care au adjudecat terenuri acolo trebuie să efectueze lucrări de rambleiere, adică de ridicare a terenului și, pe măsură ce își aduc pământ ori alte materiale, mai apar și acele… «coline». Eu sper ca, într-un timp cât mai scurt, acea zonă să se ridice din punct de vedere comercial și că apariția depozitului logistic «Profi» va crește interesul pentru zonă, astfel încât să apară construcții și investiții noi și să scăpăm odată de aspectul acela urât”.

Numai că unii par să descarce în zona respectivă moloz și gunoi, ceea ce nu e în primul rând legal, darmite estetic, iar zona se spune că este monitorizată de Poliția locală tocmai pentru a nu se mai depozita resturi de construcții și gunoi. (D. AILINCĂI)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *