Troleibuzul renunță la rețeaua spre platforma Săvinești

Conducerea societății Troleibuzul, de comun acord cu reprezentanții Consiliului Județean Neamț, renunță la rețeaua de cabluri care făcea posibilă funcționarea transportului cu troleibuzul până pe platforma Săvinești. Decizia a fost luată ca urmare a lipsei călătorilor și a costurilor ridicate pentru paza rețelei de cabluri. Cei 6,7 kilometri de cablu – cale dublă de rulare vor fi depozitați la sediul societății și vor intra în conservare.

“Întrucât începând cu data de 01.04.2017 nu se mai circulă cu troleibuzele pe platforma Săvinești, datorită lipsei de călători, și nici nu există perspective în acest sens, am făcut o solicitare către Consiliul Județean, autoritatea tutelară, proprietarul acestui sistem de rețea fir contact, să demontăm rețeaua. Paza o asiguram cu personalul propriu, pentru a evita riscul ca rețeaua să fie furată, ceea ce presupunea cheltuieli ridicate. Cu acceptul autorității tutelare am procedat la demontare și trecerea în conservare. Cablul fir contact va fi folosit la înlocuirea celui deteriorat de pe liniile din oraș sau dacă va exista o viitoare extindere a rețelei, spre Roznov sau Sala Polivalentă”, a declarat Nadia Năstase, manager S.C. Troleibuzul S.A.

Rețeaua de transport cu troleibuze a fost inaugurată la Piatra Neamț pe data de 22 decembrie 1995. Liniile care duceau spre platforma Săvinești au fost primele și cele mai accesate o lungă perioadă de timp având în vedere că la acea vreme platforma chimică încă funcționa, iar transportul extraurban era foarte puțin dezvoltat. (E.C.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *