Acasă Actual Liga a IV-a : CSM Ceahlăul-Bradu 1-1 şi duelul pentru promovare continuă!

Liga a IV-a : CSM Ceahlăul-Bradu 1-1 şi duelul pentru promovare continuă!

CSM Ceahlăul Piatra Neamţ-Bradu Borca, disputat duminică, 13 mai, în play-off-ul Ligii a IV-a, a fost, fără îndoială, un joc bun, mult peste media acestui campionat. Micile schimburi de coate ”amicale” au început încă de pe tunel, însă jucătorii au avut maturitatea de a renunţa la astfel de gesturi în timpul meciului. A rezultat un meci aprig disputat (imaginile noastre stau dovadă!), dar fără gesturi nesportive.

Primele 45 de minute s-au încheiat 0-0, dar ocaziile nu au lipsit de ambele părţi, cu un plus pentru pietreni, care au lovit bara la un şut al lui Apostol. În repriza secundă, s-au înregistrat alte două lovituri în bară (Mateiciuc şi Pîntea), dar şi mult doritele goluri. Au marcat întâi pietrenii, prin Copoţ-Barb, din lovitură de la 11 metri (Ovidiu Arusoaiei a acordat penalty în urma unui contact Pîntea-Onofraş). Bradu Borca a egalat după vreo 10 minute, la o dublă greşeală a portarului Teo Cîmpianu: a acordat corner la o minge care se îndrepta spre aut de poartă şi a împins între propriile buturi lovitura de cap a lui Săriţanu.

* Gabriel Rădulescu: ”Emoţiile au contat”

Sunt foarte mulţumit! Am controlat jocul, am dominat, am avut multe ocazii, meritam să câştigăm. Rezultatul ne ţine în continuare în priză. Urmează să ne pregătim foarte bine. Le-am spus şi băieţilor, i-am încurajat, că nu e gata campionatul! Consider că avem în continuare prima şansă. Emoţiile au contat, noi avem o echipă tânără, fără experienţă. Dacă nu apăreau cele două accidentări (Pîntea şi Mateiciuc – n.red.) altfel am fi gestionat finalul de meci. Cred că am fi câştigat la un scor categoric. Echipa a jucat bine spre foarte bine. S-au văzut, totuşi, presiunea şi încărcătura meciului. Adversarii au stat destul de bine în teren, dar ocaziile le-au avut pe greşelile noastre. Băieţii noştri sunt de apreciat, e clar că avem perspectivă la Piatra Neamţ”, a declarat antrenorul Gabriel Rădulescu (CSM Ceahlăul).

* Florin Pintilii: ”Am demonstrat că ştim fotbal”

Un meci, zic eu, cel puţin de Liga a III-a. Cu jucători extrem de buni la Ceahlăul şi buni şi la noi. Aşezarea în teren a fost excelentă şi de o parte şi de alta. Îl felicit pe antrenorul Rădulescu că a ştiut foarte bine să gestioneze contraatacurile noastre. Cu toate acestea, am avut destule ocazii să deschidem scorul. Dacă l-am fi deschis noi, poate altfel stăteau lucrurile până în final. După ce ei au marcat din penalty, era normal ca eu să-mi urc echipa, am scos de pe fund, am urcat în atac şi a venit golul egalizator, iar la ultima fază, dacă era un pic mai bine centrată lovitura de colţ, ajungea chiar în capul lui Guţu şi putea să înscrie. Poate nu ar fi fost corect ca meciul să fie câştigat de noi. Rezultatul este unul echitabil. Sperăm în continuare. Nu putem renunţa la  luptă. Mai avem un meci direct cu ei, putem să ajungem la un punct şi, dacă ei se mai încurcă pe undeva… Şanse matematice mai sunt, nu putem renunţa, domnul primar Ovidiu Niţă ne susţine necondiţionat. E foarte inimos, sufletist. Îl apreciez şi îi mulţumesc foarte mult! Mulţumesc şi echipei mele. Au arătat că ştiu fotbal. Cred că astăzi am demonstrat că şi noi şi Ceahlăul merităm în Liga a III-a”, a precizat Florin Pintilii (Bradu Borca).

* Ovidiu Niţă: ”Continuăm investiţiile în fotbal”

Rezultatul este echitabil. E dureros când scorul este decis de un penalty. Am simţit că se aşteaptă momentul acesta. Nu vreau să comentez dacă a fost corect acordat sau nu. Scorul este echitabil. Mă bucur că se câştigă sau se pierde pe teren, nu în alte locuri. Nu mai avem speranţe, dar o să ne jucăm şansa până la capăt. Doar teoretic mai sunt şanse. Vom câştiga returul, trebuie să ne luăm revanşa şi să dovedim că şi ei pot fi învinşi. Pe teren. Vom continua investiţiile în fotbal şi în sezonul viitor. A fost o prioritate pentru mine de când am luat mandatul. Am înfiinţat echipa în 2012, dar ceea ce se întâmplă nu mi se pare că este normal. Am fost la toate meciurile şi tot se vorbeşte că la Borca este indisciplină. Nu este adevărat, niciodată nu a fost agresat nimeni. Că mai înjură spectatorii, şi aici a fost la fel, dar acte de indisciplină nu au fost la Borca”, a menţionat primarul Ovidiu Niţă, prezent la meci.

* Cimentul bate Victoria-n tie-break…

În celălalt meci al rundei, s-a înregistrat un scor neverosimil: Victoria Horia-Cimentul Bicaz 5-6 (3-4), echipa din zona Roman conducând în debutul partidei cu 3-0! Au marcat: Stângaciu (2), Apostol, Dumea şi Matei/Bordeanu (4) şi Pîntea (2).

Sunt supărat pentru că am pierdut. Am avut 3-0 în minutul 8 şi am pierdut! Poate am greşit şi eu că am afirmat că ne-am îndeplinit obiectivul intrând în play-off şi am devenit cam delăsători. 11 goluri primite în două meciuri e foarte mult! În următoarele jocuri, cu Ceahlăul şi Borca, vor veni toţi oamenii şi vom arăta altfel”, a declarat Bogdan Găucan, antrenor-jucător la Victoria Horia.

Un meci destul de ciudat, în care am experimentat sentimente total opuse. Am greşit foarte mult în apărare la începutul meciului, pe fondul unor improvizaţii datorate celor câteva absenţe pe care le-am avut în lot. Am reuşit, însă, să găsim soluţiile şi să reintrăm destul de repede în joc. Mă bucur că am reuşit să revenim şi să marcăm un gol mai mult decât am primit”, a declarat Cristian Luca, antrenorul Cimentului Bicaz.

În clasament conduce CSM Ceahlăul (26), urmată de Bradu (22), Cimentul (19) şi Victoria (16).

Etapa a III-a a play-off-ului Ligii a IV-a programează duminică, 20 mai, partidele: Bradu Borca – Victoria Horia şi Cimentul Bicaz – CSM Ceahlăul Piatra Neamţ.

* Liga a V-a: Siretul Doljeşti şi Energia Pângăraţi, performerele primăverii

Etapa a XXIII-a a Ligii a V-a (duminică, 13 mai) a adus noi rezultate favorabile pentru Siretul Doljeşti şi Energia Pângăraţi, formaţii cu rezultate constant bune în această primăvară. Echipa din zona Roman a depăşit una dintre fruntaşele clasamentului, Vulturul Costişa (loc 3), cu scorul de 3-1 (1-0).

Un meci reușit astăzi, în care am întâlnit o echipa motivată, cu jucători foarte buni în componență. Am făcut din nou un meci foarte bun și am demonstrat că nu degeaba am fost campioni anul trecut. Mă bucur că jucătorii noștri tineri, cu vârste foarte fragede, au început să crească în valoare, să simtă jocul și să devina certitudini”, se precizează pe pagina de Facebook a formaţiei Siretul Doljeşti.

Energia Pângăraţi a obţinut o victorie detaşată, 4-1 (3-0), în faţa unei contracandidate la locurile 4-5, Ozana Timişeşti. Au marcat: Ioniţă (4)/Cornia. ”Şi astăzi toate golurile echipei au fost marcate de Răzvan Ioniţă, însă ele sunt rezultatul unui joc colectiv, combinativ, ce a pus probleme apărării celor de la Timişeşti. Am început bine meciul marcând în minutul 2 şi nu am redus presiunea asupra adversarului până la 3-0, când au început şi ei să aibă ocazii. În a doua repriză, au încercat să revină în meci, însă imediat după marcarea golului lor, am punctat din nou şi astfel rămânem clar în lupta pentru locul 5, poate chiar 4”, a declarat Bogdan Radu, antrenor-jucător la Energia Pângăraţi.

A fost un meci greu împotriva unei echipe bune, cu dorinţă de revanşă, în timp ce noi ne-am deplasat fără 4 titulari şi cu greu am strâns un prim 11!”, se menţionează pe pagina de Facebook a Ozanei Timişeşti.

* Arsenal Văleni, pas greşit la Podoleni

Echipa de pe locul 2, Arsenal Văleni, a făcut un pas greşit în cursa de urmărire a liderului, 2-2 (0-0), în deplasarea de la Viitorul Podoleni. ”Meciul jucat pe terenul celor din Podoleni a fost unul frumos, cu 4 goluri şi multe faze de poartă. S-a cunoscut «mâna» antrenorului Florin Axinia, formaţia sa practicând un joc tehnic şi combinativ, în regim de viteză. Îmi pare rău că nu am câştigat toate cele trei puncte, astfel că distanţa dintre noi şi lider a ajuns acum la 8 lungimi. Nouă ne-au lipsit câţiva jucători de bază, inclusiv golgeterul Vlad Căutişanu, suspendat pentru acest meci. Felicit echipa gazdă, precum şi pe jucătorii mei, pentru meciul spectaculos prestat duminică”, a declarat Cristian Cocea, antrenor-jucător la Arsenal Văleni.

Alte rezultate: Bravo Bodeşti – Voinţa Dochia 7-0 (meci întrerupt după 45 de minute), Stejarul Ţibucani -Flacăra Brusturi 2-5 (1-2), Pinii Tarcău – Moldova II Cordun 5-4 (2-1) şi Stejarul Stăniţa – Voinţa Valea Ursului 3-2 (1-1). Voinţa Bozieni a stat.

În clasament, conduce Bravo Bodeşti (55), urmată de Arsenal Văleni (47), Vulturul Costişa (44), Ozana Timişeşti (42), Siretul Doljeşti (41) şi Energia Pângăraţi (38).

Etapa a XXIV-a programează duminică, 20 mai, ora 11, partidele: Voinţa Dochia – Arsenal Văleni, Vulturul Costişa – Bravo Bodeşti, Flacăra Brusturi – Siretul Doljeşti, Voinţa Bozieni – Stejarul Ţibucani, Ozana Timişeşti – Pinii Tarcău, Voinţa Valea Ursului – Energia Pângăraţi şi Viitorul Podoleni – Stejarul Stăniţa. Moldova II Cordun va sta.

Pagină realizată de M. CONSTANTINESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here