Lucian Micu ”în ospeție” în Republica Moldova

În spiritul relațiilor de prietenie și cooperare deja stabilite prin așa-numitul (la sugestia părții basarabene) ”Pact de Amiciție”, semnat încă din data de 17 mai 2013, între comunitățile orașului Ștefan Vodă din Republica Moldova și Municipiul Roman, autoritățile publice locale din Ștefan Vodă au invitat o delegație din Municipiul Roman care să participe – în perioada 27-29 mai – la manifestările prilejuite de Hramul Bisericii „Sfânta Treime” din orașul Ștefan Vodă, această zi fiind considerată „Ziua orașului”.

Totodată s-a propus ca, în baza relațiilor temeinice de colaborare existente, să se pună în discuție condițiile și termenii legali în vederea pregătirii semnării ”Acordului de înfrățire și parteneriat” între orașul Ștefan Vodă – Republica Moldova și Municipiul Roman – România.

Administrația publică locală a orașului Ștefan Vodă din Republica Moldova va asigura cazarea și masa pe perioada vizitei delegației Municipiului Roman, cheltuielile de transport urmând a fi suportate de către Municipiul Roman.

Propunerea basarabenilor a fost inclusă într-un proiect de hotărâre a Consiliului Local Roman din data de 17 mai. Proiectul a fost aprobat, astfel încât, la sfârșitul săptămânii, primarul Lucian Micu se va deplasa în Basarabia, însoțit de consilierii locali Nicolae Bogdan Curcudel și Iulia Havrici Tomșa.

Hotărârea nr. 113 din 17.05.2018 prevede, la Art. 3. că “persoanele nominalizate  vor semna valabil, în numele Municipiului Roman, orice act sau document va fi necesar în îndeplinirea mandatului de reprezentare și vor prezenta ulterior un raport de activitate”.

Orașul Ștefan cel Mare s-a numit, până în 1990 Suvorov și despre el Wikipedia informează că are aproape 8.000 de locuitori.  Și, mai departe, că are foarte multe cafe-baruri, două întreprinderi de construcție, și, printre altele, 3 hoteluri totuși. (D. AILINCĂI)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *