Reînvie Dreptatea și Adevărul: Un nou partid în Neamț

Odată cu apropierea campaniilor electorale din următorii doi ani, apar și partide noi, mai ales că, vorba aceea, are balta pește, iar electoratul e cam sătul de grupările perindate pe la guvernare din ’89 încoace.

Un astfel de partid nou-nouț, chiar dacă și-a ales un nume cu rezonanță în politica mioritică, este Partidul Adevăr și Dreptate. Nu doar denumirea partidului face recurs la memoria vremurilor de veselă amintire cu Traian Băsescu și Theodor Stolojan, a căror combinată de PD cu PNL a înfăptuit Alianța Dreptate și Adevăr, ci și numele liderului local de la Neamț.

Domnul Radu Vasile, de loc din comuna Vânători-Neamţ, este vicepreşedinte interimar al partidului pe regiunea Moldova şi, implicit, liderul filialei Neamţ. Domnul Radu Vasile are 61 de ani, are o fată şi doi nepoţi, este tâmplar-tapiţer de meserie şi, în prezent, conduce o echipă de muncitori în construcţii.

Partidul Adevăr şi Dreptate a fost înfiinţat în septembrie 2017, la Timişoara. Fondatorul partidului este domnul Ioan Toroican, care, în 1988, câştiga Festivalul Mamaia. Acum se ocupă de imobiliare. Avem 5 vicepreşedinţi la nivel național, iar eu sunt vicepreşedinte pe Moldova. În maxim trei săptămâni, vom înfiinţa o filială şi la Târgu Neamţ, apoi cu timpul în Piatra Neamţ şi în celelalte oraşe şi comune din judeţ. Până acum, la nivel național, avem peste 800 de membri, iar în zona Târgu Neamţ avem 50 de membri cu adeziuni. În luna martie a anului viitor va avea loc o adunare generală şi se vor stabili şi candidaţii pentru alegerile din 2019 şi 2020”, declară Radu Vasile.

Tot el este cel care explică şi ce anume vrea partidul să schimbe în România: ”PAD militează pentru un parlament unicameral şi republică prezidenţială, cu un preşedinte în rol şi de prim-ministru. Totodată, PAD militează şi pentru unirea cu Republica Moldova, dar şi renegocierea clauzelor de aderare la Uniunea Europeană, revizuirea Constituţiei, implementarea votului electronic şi multe alte obiective”.

Partidele politice actuale sunt compromise”, susține dl. Radu Vasile. ”E nevoie de o altă legislaţie şi alte legi în România, pentru omul de rând. Vrem să atragem tineretul să se întoarcă acasă din străinătate, dorim să relansăm agricultura, ca să nu mai mâncăm otrăvuri din supermarket-uri. Totodată, dorim ca mass-media să nu mai fie cureaua de transmisie a politicului, cu ziare şi televiziuni care manipulează la comandă politică. Pe perioada campaniei electorale e normal să facă şi ziarele campanie electorală unor partied politice, dar nu tot anul”.

Dacă tot e din Vânători-Neamţ, l-am întrebat şi despre proiectele partidului, pentru comuna sa natală: ”Până în 2020, vom găsi şi un candidat la primărie. Un tânăr. Poate o să candidez şi eu pe listele Consiliului Local. Încă nu m-am decis. Las loc la tineri să se implice în politică. Comuna Vânători are nevoie de parcuri de joacă, de o piaţă agroalimentară, un sistem de supraveghere video pe raza comunei, locuri de muncă şi patrule mixte de noapte formate ori din civili, ori dintr-un angajat al Poliţiei Naţionale, al Poliţiei Locale şi un civil sau doar patrule mixte formate din beneficiari ai ajutorului social. E nevoie urgentă de camera video în comună sau de aceste patrule mixte. Romii creează din ce în ce mai multe probleme şi devin din ce în ce mai agresivi”.

Vicepreşedintele PAD pe Moldova dezvăluie şi un membru mai cunoscut prin zonă: ”Îl avem membru pe domnul Stelian Irimia, care a mai candidat ca independent la funcţia de primar la Târgu Neamţ, dar avem membri şi profesori sau ingineri. Aşteptăm tineri în organizaţia noastră, pentru că avem organizaţie şi de tineret şi de femei”. (C.T. STURZU)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *