Marșul pentru autostradă

Sâmbătă, 19 mai, Marșul motorizat pentru autostradă, inițiat de Asociațiile  ”Moldova vrea autostradă“ şi „Împreună pentru A8“, a traversat municipiul Roman, îndreptându-se spre București. Este o formă de protest menit să determine Guvernul României să investească și în infrastructura Moldovei.

20180519_100058
20180519_100220
20180519_093330
20180519_095809
20180519_095833

„Protestul atrage atenţia Guvernului României, Ministerului Transporturilor, CNAIR, că lipsa autostrăzilor blochează investiţiile regionale, creează subdezvoltare, dezechilibre la nivelul României, generează emigrări masive ale forţei de muncă  şi că răbdarea celor 7 milioane de români, din Moldova şi restul judeţelor care depind economic de A7 şi A8, s-a terminat“, se  arată într-un comunicat emis de cele două asociații.

Organizatorii protestului au solicitat o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă şi cu ministrul Transporturilor, Lucian Şova, cu scopul de a primi garanţii oficiale ferme şi o foaie de parcurs cu termene şi acţiuni clare pentru deblocarea construcţiei autostrăzilor A8 şi A7.

Din Iaşi au plecat, sâmbătă dimineața,  două coloane de maşini, una prin Târgu Frumos,  iar cealaltă prin Vaslui. La Roman coloanei i s-au alăturat și autovehicule din Piatra Neamț. Pe cele două trasee spre Bucureşti se vor alătura şi maşinile din celelalte judeţe, iar principalul loc de joncţiune va fi la Tişiţa, în judeţul Vrancea, în jurul orei 12. Din acest punct, marşul motorizat va continua pe ruta Focşani – Rm. Sărat – Buzău – Urziceni – Voluntari – Bucureşti.

Înainte și pe timpul traversării Romanului, pe deasupra orașului a zburat un avion care purta un banner pe care scria ”Bucovina vrea autostradă”. De asemenea pe multe mașini înmatriculate în județele Botoșani și Suceava se putea citi același mesaj.

Discutând cu unii șoferi care așteptau să se alăture marșului, am aflat că șoferii sunt în timpul lor liber… Deci nu lipsesc de la muncă. Dar mașinile erau totuși ale unor firme, nu ale lor.

Locuitorii satului Horia, ieșiți la porți, se întrebau unul pe altul ce să fie cu atâtea mașini. Unul dintre ei a dat răspunsul care a părut să-i mulțumească pe ceilalți: „Sunt ăștia cu PSD-ul.”

(D.A.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *