Scandal între vânzătorii de flori și administrația Pieței Centrale

pietricica turism

Ceartă ca la piață, în adevăratul sens al cuvântului, astăzi, 15 mai, în Piața Centrală din Piatra Neamț. CMI Urban vrea să facă ordine în piața de flori însă comercianții refuză să-și aranjeze tarabele și corturile astfel încât să se păstreze libere căile de acces înspre și dinspre hală. Șeful pieței, Liviu Popa, a gândit un soi de ordine, astfel încât cei care vând flori, răsaduri sau marfă de sezon să plătească atât spațiu cât ocupă și mai ales să degreveze traficul pietonal pe terenul abia preluat în administrare de la Primărie. Florarii sunt însă nemulțumiți de noile schimbări, unul dintre motive fiind probabil și acela că până acum plăteau chirie pentru câte unul sau doi metri pătrați, iar marfa și corturile ocupă măcar câte 10 metri pătrați.

“Am discutat cu dumnealor. Acum spun așa, acum s-au răzgândit. Le-am propus să se alinieze câte 6 corturi de fiecare parte pentru a elibera trotuarul și a păstra distanța de 4 metri de la trotuar, așa prevede și regulamentul ISU de altfel. Oricum sper ca până mâine dimineață (n.r – 16 mai ) să găsească o soluție să-și mute corturile. În caz contrar voi apela la Poliția Locală. Aici trebuie făcută ordine. Și trebuie încasați banii pentru spațiul ocupat”, a declarat Liviu Popa, administrator al Pieței Centrale din Piatra Neamț.

Terenul de 470 de metri pătrați este administrat acum de CMI Urban printr-o hotărâre de Consiliu Local. Odată cu adoptarea acestei hotărâri a crescut și tariful pentru închirierea unei bucăți din acest teren pentru comercianții de flori sau răsaduri de la aproape 15 lei la 17,08 lei pentru un metru pătrat, fără TVA. Inițial, în ideea de a curăța zona în cauză, CMI Urban le-a propus vânzătorilor de flori și răsaduri să se mute pe terasa halei însă aceștia au refuzat și această propunere pe motiv că nu încap iar marfa vândută de ei este perisabilă și poate fi distrusă de intemperii sau în timpul manevrelor de încărcare-descărcare. (E.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.