Apa Serv cere majorarea tarifelor în plin scandal cu desprinderea Romanului

pietricica turism

Conducerea Companiei Județene Apa Serv cere majorarea prețurilor la apă și canalizare, argumentând că este nevoie de această ajustare, deoarece ultimele majorări de preţuri datează din 2012.

“Noi am trimis această solicitare, de majorare a tarifelor pentru serviciile de alimentare cu apă și canalizare, în luna aprilie. Undeva spre sfârșitul lunii mai ar trebui să aibă loc AGA a ADI Aqua Neamț, pentru a decide dacă aceste prețuri se majorează sau nu. Consiliul director ADI Aqua Neamț a solicitat consiliilor locale să dea mandate pentru a accepta sau a respinge această propunere. Din anul 2012 tarifele nu au fost modificate. Suntem pe locul 23 în țară în ceea ce privește prețul la apă și pe locul 11 la serviciile de canalizare. Dacă ar fi să se majoreze prețul ne-am situa pe locul 14 în țară în privința tarifelor pentru apă și pe locul 10 la canal. În momentul de față prețul pentru alimentarea cu apă potabilă este de 3,56 lei pentru un metru cub, fără TVA, care pentru apă este de 9%, iar pentru canalizare este de 3,04 lei, de asemenea, fără TVA, la canal TVA este de 19%.  Compania Județeană Apa Serv a propus majorarea acestor tarife cu 8% pentru un metru cub de apă și cu 15% pentru canalizare”, a declarat Vlad Angheluță director Apa Serv Neamț.

Cererea celor de la Apa Serv vine pe fondul anunțului făcut de Consiliul Local Roman, care l-a mandatat pe primarul Lucian Micu să negocieze ieșirea din ADI Aqua Neamț și implicit să renunțe la serviciile Apa Serv. Romanul ar urma să adere la ARSACIS Iași și să contracteze servicii de apă și canal la Apavital Iași. În același context, şi primarul Dragoș Chitic a declarat, în exclusivitate pentru “Mesagerul de Neamț”: Să știți că eu n-aș exclude niciodată o variantă de a găși un alt operator atâta timp cât condițiile pentru cetățenii din Piatra Neamț ar fi mai bune. Vă spun foarte cinstit lucrul acesta, eu am avut discuții cu primarul de Roman, e o promisiune ca atunci când vor finaliza discuțiile cu societatea furnizoare din Iași să particip și eu la o întâlnire în care să vedem în ce măsură s-ar putea face lucrul acesta. Eu cred că va alege prima variantă, că vor înțelege că poate veni concurența peste ei și atunci sunt convins că sunt preocupați de lucrul acesta, să-și eficientizeze activitatea și totodată să-și modernizeze rețelele, să nu mai existe atâtea întreruperi de furnizare a apei, totodată, să păstreze un preț corect”.

În ședința extraordinară a Consiliului Local Piatra Neamț, de joi, 17 mai, reprezentantul primăriei care va primi mandat dacă să accepte sau nu majorarea de tarif va fi ex-viceprimarul Vasile Popescu, acum consilier al primarului Dragoș Chitic. (E.C.)

3 COMENTARII

  1. mare greseala face Romanul.Cei de la Apaviatl sunt niste profitori si niste capitalisti fara scrupule.vai de mama acelor utilizatori care vor avea o relatie contractuala cu acel operator .Uitati-va la scandalurile si la protestele oamenilor din localitatile unde aApavital opereaza(ex.Pascani)-blocuri intregi debransate,lipsa ecipelor de interventie locale,probleme in ceea ce priveste plata redeventelor,etc.

  2. Nu inteleg ce ti se pare tie in neregula? Pretul este clar mai mic decat al societatii din Piatra si va fi si mai mic odata cu cresterea asta de pret. Nu stiu la ce scandaluri si proteste te referi, dar atata vreme cat asociatiile din Roman sunt cu plata la zi, nu stiu ce probleme pot sa apara. Plus ca spunea primarul Micu ca la Pascani sunt sute de locatari de la blocuri care au contracte individuale, ceea ce ApaServ nu accepta deloc. tot primarul zicea ca se face echipa de interventie la Roman, adica va fi mai bine ca acum, cand echipele de interventie trebuie sa vina din Piatra. Redeventa nu stiam ca platesc si astia cu apa, dar ApaServ nu a platit niciodata nici un leu nimanui. Asa ca dupa mine mai rau nu are cum sa fie, nici intr-un caz. Iar daca creste pretul la Apaserv la 8,40 lei, atunci cred ca pleaca la Apavital si Piatra neamtul, nu numai Romanul. Diferenta de pret devine mult prea mare, aproape doi lei la metrul cub.

  3. Romanul trebuie sa rezilizeze contractul cu Apa sev si sa se alipeasca la societatea din Iasi ,pentru a se reduce salarile de nabab a tuturor directorilor si subdirectorilor,la reducerea numarului de directori ,reducerea autoturismelor si a nu majora pretul la apa si a face contorizare individuala la toti abonatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.