Simpozion ”Copilul și violența” la Roman

Din inițiativa unui grup de profesori de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Roman s-a desfășurat zilele trecute un simpozion cu tema ”Copilul și violența”. Teama aleasă este, fără doar și poate, de actualitate, dar nu a fost aleasă fiindcă în LPS Roman cazurile de violență ar fi de natură să îngrijoreze.

După cum spunea în cuvântul său una din participante, „în liceul nostru se petrec foarte rar cazuri de violență, fiindcă toți elevii sunt angrenați în activități sportive. Or se știe, sportul în general militează împotriva violenței, dar și dacă apar acumulări de stări de tensiune, prin sport ele se descarcă și nu mai apar alte ieșiri.”

La simpozion au participat, ca invitați: Roxana Iorga, viceprimarul Romanului, Ilie Gheorghe Țedli, din partea Inspectoratului Școlar Județean, Mioara Roșu, de la Casa Corpului Didactic, Emanuel Boboc, din partea Poliției Roman, Ioan Bârliba, din partea Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Pentru simpozion s-a lansat, din timp, tema pentru a se întocmi referate, lucrări, prezentări video, chiar și mici lucrări literare cu subiect violența și copilul. S-au adunat 43 de lucrări din partea cadrelor didactice și peste 80 din partea elevilor. Pe baza lucrărilor au avut loc discuții și dezbateri pe secțiuni, apoi, în urma unor deliberări, lucrările întocmite au fost recompensate cu diplome. Grupul de profesoare intenționează să adune aceste lucrări într-un volum, la care să obțină ISBN, să fie tipărit și să se poată găsi în bibliotecile școlare. Ideea s-a bucurat de mare succes, dovadă că s-au primit lucrări pentru simpozion și de la cadre didactice și elevi și din alte județe ale Moldovei. Și cu sprijinul celui care a condus ani de zile liceul și care și acum e mai tot timpul în școală, la cei 70 de ani ai săi, inepuizabilul Petrică Sandu. (D. AILINCĂI)

adolescenteen news

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.