Un tub nou pentru tomograful Spitalului Județean de Urgenţă Neamț

Astăzi, 25 mai, dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Neamţ, a declarat că echipa care a venit ieri de la București a stabilit că tubul este defect și s-a decis înlocuirea acestuia.

“Acum se lucrează la caietul de sarcini, pentru achiziția unui tub nou, domnul fizician Burghelea (n.n. – responsabil cu radioprotecția la SJU Piatra Neamț) se ocupă de procedurile și documentația necesare. N-avem ce altceva să facem”, spune dr. Atănăsoaie. Asta, fiindcă aparatul este ieșit din garanție.

Problema pacienților a fost rezolvată încă de miercuri, 23 mai, când a fost oprit aparatul și, cel puțin până la sfârșitul acestei luni, bolnavii considerați urgențe majore de către medicii curanți, cu aprobarea șefilor de secții, vor fi singurii care vor beneficia gratuit de investigații tomografice.

“Prelungim contractul cu Antares până pe 31 mai, în primă fază. Am vorbit și cu șefii de secții, doar urgențele majore sunt pe listă. Sper să finalizăm cât mai repede procedurile de achiziție a tubului”, mai spune managerul spitalului.

Două săptămâni au fost avansate pentru procedura de achiziție, cel mai scurt termen dat de conducerea SJU Piatra Neamț. Asta, în condițiile în care cei 550.000 lei necesari pentru tub există la Consiliul Județean Neamț. Plus perioada de montare a noului tub, până la repunerea în funcțiune. (C.I.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *