Acasă Actual Vaccin antihepatitic B pe sponci la Maternitatea Piatra Neamț

Vaccin antihepatitic B pe sponci la Maternitatea Piatra Neamț

Stocul de vaccin antihepatita B este pe sfârșite la Maternitatea Piatra Neamț. Vineri, 25 mai 2018, mai erau sub 100 de doze. Cum nașterile nu pot fi anticipate, s-a decis limitarea vaccinării nou-născuților. „Sunt puține doze de vaccin rămase, dar de la Direcția Publică de Sănătate ni s-a comunicat că va fi trimis de la minister o nouă tranșă în perioada următoare. Nu se știe data exactă, de aceea s-a decis vaccinarea doar a copiilor născuți de mame purtătoare de virus hepatitic B”, a declarat dr. Daniela Burghelea, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.

Ministerul Sănătății spune că de săptămâna viitoare se va începe distribuirea în țară a celor 198.000 de doze recent achiziționate. „În data de 24 mai s-au încheiat analizele de testare necesare pentru dobândirea certificatului de obținere a seriilor oficiale pentru cele 198.000 de doze de vaccin hepatitic B, care se află în depozitul furnizorului. Astfel, săptămâna viitoare va începe distribuirea vaccinului în țară”, se spune în comunicat. Criza de vaccin antihepatitic B se resimte la toate maternitățile din țară, vineri, 25 mai în evidențele ministerului figurau ca existente doar 5.000 de doze, potrivit raportărilor direcțiilor de sănătate publică județene.

Pentru nou-născuții externați din maternitate fără imunizarea antihepatitică B, Ministerul Sănătății recomandă părinților să accepte varianta administrării vaccinului hexavalent care îl conține și pe cel antihepatitic B, vaccinare care să fie făcută de către medicii de familie.

(C.I.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here