Acasă Actual Anchetă internă pentru pozele cu barajul postate de Asaftei pe Facebook

Anchetă internă pentru pozele cu barajul postate de Asaftei pe Facebook

Inițiativa vicepreședintelui Consiliului Județean Neamț de a posta pe Facebook impresii și, mai ales fotografii, făcute în timpul vizitei sale oficiale la Barajul Izvorul Muntelui și încă disponibile pe contul său oficial (vezi aici), a declanșat o anchetă internă la Hidroelectrica.

Biroul de presă al companiei naționale a precizat că scopul vizitei lui Ion Asaftei la obiectivul Hidroelectrica a fost de a constata ”starea de salubrizare a luciului de apă în zona lacului de acumulare, precum și documentarea în legătură cu problemele legate de degradarea covorului asfaltic de pe baraj”.

Delegația oficială a fost însoțită de directorul Sucursalei Hidroelectrice Bistrița, care a prezentat, alături de alte informații, problemele cauzate obiectivului de degradarea hidroizolațiilor ce protejează covorul asfaltic, precum și posibilele riscuri pentru instalațiile electrice”, ne-a comunicat Biroul de presă al Hidroelectrica S.A. ”Dorim, însă, să subliniem faptul că, nici în momentul vizitei și nici la data actuală, nu a existat și nu există pericolul nefuncționării instalațiilor electrice ale Hidroelectrica, acestea fiind protejate temporar, până la refacerea hidroizolației. Mai mult, infiltrațiile din DN15 C nu pun în pericol siguranța barajului. Reamintim că asfaltarea DN15 C, în zona barajului Izvorul Muntelui, este responsabilitatea Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale a României S.A., Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași”.

Partea neplăcută pentru directorul Hidroelectrica Sucursala Bistrița, care l-a însoțit pe Ion Asaftei la vizita în baraj și apare, alături de acesta, în fotografiile postate pe Facebook, este următoarea: ”În ceea ce privește realizarea de fotografii în interiorul obiectivului Hidroelectrica, chiar dacă nu înfățișează instalații critice, acestea nu au regim public. Faptul că o serie de fotografii au fost expuse pe rețele de socializare a condus la declanșarea unei investigații interne în cadrul Hidroelectrica, urmând ca, la finalul acesteia, să fie hotărâte și aplicate măsurile administrative necesare”.

Barajul Izvorul Muntelui este parte a infrastructurii critice din România și are un regim special de protecție, instituit tocmai de Hidroelectrica, al cărei reprezentant în Neamț este dl. Cornel Melinte. Care zâmbea larg, în poze, alături de Ion Asaftei.

Cristina MIRCEA

P.S.: Putem să ne întrebăm, totuși, dacă și, mai ales, în ce condiții s-ar fi declanșat ancheta internă, dacă Mesagerul de Neamț nu trimitea întrebări și capturi cu postarea de pe contul dlui Ion Asaftei, la biroul de presă central al Hidroelectrica SA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here