Bacalaureat 2018: În Neamț, 327 liceeni au lipsit de la proba de matematică și istorie

pietricica turism

327 de liceeni din Neamț, din 3.769 înscriși, au lipsit de la proba de astăzi a bacalaureatului, cea specifică profilului, respectiv matematică pentru real și istorie pentru uman. ”Au fost 3.294 de candidați prezenți, au absentat 327 de candidați și 148 au echivalat proba. Nu a fost niciun elev eliminat”, a declarat Elena Laiu, președintele comisiei județene de bacalaureat.

Din cei care au dat azi la matematică, 1.369 provin de la clase cu specializare tehnologică, 287 de la științele naturii, 620 de la informatică și 93 de la Pedagogic. Proba la istorie au dat-o 925 candidați.

Pe site-ul subiecte.edu.ro, au fost publicate subiectele și baremele pentru proba scrisă de astăzi, la matematică și istorie, pe profiluri și specializări. Liceenii de la uman și de la filiera vocațională au avut la subiectul al III-lea de realizat un eseu despre totalitarism în Europa și în România postbelice. Subiectele la matematică au fost diferite, în funcție de profil și specialitate pentru elevii de la matematică-informatică, de la științele naturii, respectiv pentru cei de la profilul tehnologic și pentru cei de la pedagogic.

Urmează joi, 28 iunie, proba scrisă la alegere a profilului și specializării. În funcție de ce au studiat, candidații au de ales între fizică, chimie, biologie sau informatică sau, la uman, geografie, filosofie, logică și argumentare, economie, psihologie și, respectiv, sociologie.

Rezultatele vor fi publicate pe 4 iulie, până în ora 12, contestațiile se vor înregistra în aceeași zi, între orele 12-16, iar pe 9 iulie vor fi cunoscute rezultatele finale ale sesiunii de vară a bacalaureatului din acest an. (C.I.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.