Acasă Actual DSP Neamț: Tichete de vacanță doar pentru o parte din salariați

DSP Neamț: Tichete de vacanță doar pentru o parte din salariați

Angajații din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Neamț se pot declara privilegiați. Instituția este prima din domeniul sanitar care acordă tichete de vacanță, pentru mai bine de jumătate dintre salariați, în primă fază, iar restul sunt programați pentru luna septembrie. Finanțarea pentru tichetele de vacanță este asigurată de Ministerul Sănătății, iar potrivit normelor legale, luna noiembrie 2018 este termenul limită.

“Recomandarea de la Ministerul Sănătății este de a acorda sumele de vacanță pentru salariații din cadrul Direcției de Sănătate Publică Neamț, celor care au depus cereri în acest sens. Tichetele de vacanță se acordă în două tranșe, prima în luna iunie și a doua în luna septembrie. În prima parte s-au acordat tichete la mai bine de jumătate dintre angajați”, declară dr. Mirela Grădinaru, purtătorul de cuvânt al DSP Neamț.

Dar nu toți cei din subordinea DSP se pot bucura de suma cuvenită de vacanță, care este de 1.450 lei impozabili și raportat la timpul efectiv lucrat. Cadrele medicale din rețeaua școlară și asistenții comunitari, de pildă, nu primesc deocamdată. Motivul ar fi legat de un amănunt, explică tot dr. Mirela Grădinaru, ce ține de lipsa solicitării din partea instituțiilor care îi au ca angajați pe medicii și asistenții școlari și pe asistenții comunitari. “Până astăzi, 4 iunie, nu s-au primit cereri de la primării sau de la direcțiile de asistență socială pentru medicina școlară și asistenții comunitari. Finanțarea vine de la minister, dar DSP-ul aplică recomandarea făcută de minister de a acorda suma repartizată pentru proprii salariați”. Asta înseamnă că, pe principiul “cere și ți se va da”, odată trimisă solicitarea, și personalul medical din școli, dar și asistenții comunitari și-ar putea face planuri de vacanță. (C.I.)

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here