După doi ani, Emilia Arcan își apără mandatul la Înalta Curte

După doi ani de așteptare, denumită procedură de filtru în limbaj juridic, dosarul prin care Emilia Arcan a chemat în judecată Agenția Națională de Integritate, a primit un prim termen la Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru ziua de 6 iunie 2018, la ora 9. Senatorul PSD a fost declarat incompatibil de către inspectorii de integritate pentru că ” în perioada 25 octombrie 2012 – 19 decembrie 2013, a deținut, simultan funcția de Vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț, și funcția de administrator al SC Europandra SRL, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”.

Emilia Arcan a atacat în instanță raportul ANI, iar la Curtea de Apel Bacău a avut câștig de cauză și a obținut și cheltuieli de judecată: ”Anulează Raportul de Evaluare nr. 42936/G/II/2015 întocmit de Agenţia Naţională de Integritate. Obligă pârâta să plătească reclamantei suma de 2050 lei cheltuieli de judecată”.

La vremea respectivă, Emilia Arcan a declarat că firma nu a avut activitate,  ea a depus documentele de retragere din calitatea de acționar, însă Registrul Comerțului n-a operat modificările. După înfrângerea de la Bacău, ANI a atacat hotărârea și abia acum ”bătălia” se reia la nivelul Înaltei Curți. De remarcat că hotărâreea de la Bacău a fost pronunțată pe 04.04.2016, iar primul termen de la Înalta Curte este pe 06.06.2018. Probabil că un specialist în numerologie ar putea spune deja care va fi sentința.

Norocul Emiliei Arcan a fost că nu era prefect la vremea aceea Daniela Soroceanu, ea fiind doar secretarul județului, deci nu avea nici în clin nici în mâneca cu situația respectivă.

 

C.M.

adolescenteen news

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.