Evaluare Națională 2018: A șasea medie de 10, după contestații

pietricica turism

Rezultatele finale la evaluarea națională a absolvenților de clasa a VIII-a au fost publicate astăzi, 23 iunie, după soluționarea contestațiilor. Numărul elevilor din Neamț care au obținut medii de promovare a crescut cu patru, ajungând la 2.759. Procentul promovabilității este 67,98%, creșterea fiind nesemnificativă (67.89% înainte de contestații).

În Neamț, încă un elev a obținut media 10, numărul absolvenților cu medie maximă ajungând la 6. Andrei Codrin Sandu, de la Școala Gimnazială „Elena Cuza” din Piatra Neamț a contestat nota 9,45 obținută la limba și literatura română, iar după recorectare a primit nota 10, astfel că media sa la evaluarea națională este 10.

Contestații au depus mai ales elevii cu note mari. Cea mai mare diferență la recorectare este de 1,30 puncte în plus, pe o lucrare la limba și literatura română punctată după contestație cu nota 9,85. Contestația i-a adus unei eleve nota 10, de la 8,90 inițial, la limba și literatura română.

Au fost și contestații la lucrări punctate cu note sub 5, dar în majoritatea cazurilor n-au schimbat semnificativ media elevilor. Cea mai mare diferență de notare a fost pe o lucrare la limba și literatura română, unde elevul a obținut un punct și care i-a adus statutul de promovat, cu media 5.

Cele mai multe medii au crescut după recorectare. Media de la evaluarea națională contează 80% în media de admitere la liceu.

(C.I.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.