Acasă Actual Festivalul Naţional de Minihandbal – ”Ne jucăm de-a handbalul!”

Festivalul Naţional de Minihandbal – ”Ne jucăm de-a handbalul!”

În perioada 23-24 iunie, în sala ”Ceahlăul” din Piatra Neamţ, va avea loc ediţia 2018 a Festivalului Naţional de Minihandbal, competiţie tradiţională la Piatra Neamţ, iniţiată încă din 1996. Vor participa aproximativ 150 de copii, împărţiţi pe două grupe: mare (clasele a III-a şi a IV-a) şi mică (clasa a II-a şi mai mici). Terenul de la sala ”Ceahlăul” va fi împărţit în două, iar copiii vor juca câte două reprize a 10 minute fiecare.

Nu se iau în calcul rezultate, clasamente, golgeteri, premii individuale. Nici arbitrajul nu va fi unul foarte strict. Dorim să scoatem în evidenţă doar bucuria de a juca handbal”, a declarat Marcel Mihalcea, reprezentantul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Neamţ, instituţia organizatoare.

Conform datelor contabilizate de DJST Neamţ, vor participa următoarele cluburi: LPS Piatra Neamţ – cu trei echipe de băieţi, antrenate de Rita şi Stelian Bursuc şi o echipă de fete, pregătită de Vlad Drugă; CSS Târgu Neamţ – cu aproximativ 25 de copii, pregătiţi de antrenoarea Mihaela Rîpanu; Şcoala ”Iordache Cantacuzino” Paşcani – cu 15-17 copii; Handbal Art Galaţi – cu 20 de copii; Handbal Kids Joy Vaslui – cu 25 de copii.

Anul trecut au fost şi formaţii din Oneşti, Roman sau Braşov, dar care nu au mai avut posibilităţi financiare pentru a veni şi în 2018. Noi am trimis invitaţii către toate cluburile despre care ştim din zona Moldovei”, a precizat Marcel Mihalcea.

Jocurile vor avea loc sâmbătă, 23 iunie, între orele 9:00-13:00 şi 15:30-19:00, iar duminică, 24 iunie, între orele 9:00-13:00, urmate de festivitatea de premiere. ”Fiecare copil va primi diplomă şi medalie, iar zilele acestea căutăm variante pentru a le asigura şi dulciuri. DJST este organizator, dar beneficiem şi de sprijinul Primăriei Piatra Neamţ”, a mai spus Marcel Mihalcea. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: Facebook)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here