E greu să te desparți de Apa Serv

Ieșirea din ADI Aqua Neamț și încheierea unui contract cu un alt furnizor de apă decât Apa Serv este greu de realizat. După ce edilii de la Roman și Piatra Neamț au anunțat, iar la Roman chiar s-au inițiat demersuri, că vor să încheie contract pentru serviciile de furnizare a apei cu societatea Apa Vital Iași, conducerea Companiei Apa Serv a notificat Autoritatea de Management, adică Ministerul Fondurilor Europene, pentru că investițiile făcute la rețelele de distribuție a apei de la Roman, ca și la Piatra Neamț, au fost făcute din bani europeni. Potrivit răspunsului trimis de respectiva Autoritate de Management, cine vrea să plece din ADI Aqua Neamț și să renunțe la serviciile Apa Serv Neamț trebuie să îndeplinească niște condiții.

“Romanul și Piatra au făcut niște declarații și mai mult decât atât, Consiliul Local Roman a mandatat primarul să inițieze negocierile de retragere din ADI Aqua Neamț. Noi, așa cum suntem obligați de lege am sesizat Autoritatea de Management pentru că am fost cei care am fost vehicolul gestionării și implementării fondurilor europene în acest municipiu. Răspunsul Autorității de Management, venit la sfârșitul lunii mai, spune că, luând în considerare faptul că UAT Roman a beneficiat de investiții în proiectul Reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Neamț vă aducem la cunoștință că această situație se supune prevederilor legale… «Se pot retrage din Asociație,  înainte de data expirării contractului de delegare de gestiune, numai cu acordul majorității celorlalte unități administrative membre, exprimat prin hotărârea autorităților deliberative ale acestora precum și cu acordul scris al entităților finanțatoare în situația în care beneficiază de proiecte de investiții cofinanțate din fondurile europene și numai după plata despăgubirilor prevăzute în contractele de delegare a gestiunii serviciilor sau după caz, în statutul asociațiilor de dezvoltare intercomunitară având ca scop serviciile de utilități publice». Condițiiile minime de îndeplinit, ca acest lucru să se întâmple, ar fi depunerea solicitării de retragere (care nu s-a întâmplat), o copie a hotărârilor prin care autoritățile deliberative membre ale ADI Aqua Neamț aprobă retragerea precum și documente justificative care dovedesc plata despăgubirilor prevăzute în contractul de gestiune a delegării serviciului care s-au implementat pe zona lor. Aceste lucruri trebuie îndeplinite ca un UAT să se poată retrage din ADI Aqua Neamț. Suntem într-un proces de consultare reciprocă și de stabilire a oportunității acestei acțiuni”, a declarat Vlad Angheluță, manager Apa Serv Neamț.

Răspunsul integral al Autorității de Management:

https://mesagerulneamt.ro/wp-content/uploads/2018/06/APA-SERV-ADRESA-MFE.pdf

(E.C.)

alegeri locale psd

1 COMENTARIU

  1. Vad ca frica le da curaj si scoate directorii din birouri si chiar ii invata sa si vorbeasca. Cam tarziu, cam tarziu. Citind articolul acesta si pe cel din inroman, in care marele specialist in ape (poate puse in vin) Angheluta explica cat de mult banet o sa trebuiasca sa ii dea Romanul lui, am si eu doua curiozitati: 1 daca Romanul a beneficiat de investitii de 80 de milioane de lei, cati din banii astia au fost pusi din averea Apa Serv, ca sa ii restituie Romanul catre Apa Serv? 2. Omul a sustinut ca Apa Serv nu este rentabila pentru ca spre deosebire de societatea din Iasi, care are 500.000 de clienti, Apa Serv este o societate cu doar 200.000 de clienti. Atuncea intreb si eu: oare o fi rentabila o societate cu 700.000 de clienti?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.