GALERIE FOTO Ediţia 2018 a Programului ARC de la Tabăra Oglinzi

Aflat la ediţia a X-a la nivel naţional şi la ediţia a III-a la Centrul de Agrement Oglinzi, Programul ARC, iniţiat de Ministerul Românilor de Pretutindeni, în colaborare cu Ministerul Tineretului şi Sportului, s-a bucurat şi în 2018 de prezenţa unor oficialităţi de rang ministerial. La ediţia din acest an, care se va desfăşura în perioada 26 iunie-31 iulie, vor participa 126 de elevi şi tineri români din Serbia, Ungaria şi Republica Moldova, alături de profesori şi voluntari.

La ediţia din acest an a fost remarcată prezenţa Nataliei Intotero, ministrul Românilor de Pretutindeni, a lui Remus Munteanu, secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, a Danielei Soroceanu, prefectul judeţului Neamţ, a lui Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, a lui Ion Asaftei, vicepreşedintele CJ Neamţ şi a lui Dumitru Bălăjel, primarul comunei Răuceşti. Gazde au fost Gheorghe Paisa, directorul Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret, Vasile Apopei, viceprimarul de Târgu-Neamţ şi Geanina Fedeleş, city-managerul de Târgu-Neamţ.

Natalia Intotero, Ministrul Românilor de Pretutindeni: “Este o mare bucurie să fim astăzi, aici, într-o zi specială, Ziua Drapelului Naţional, pentru a da startul  Programului ARC 2018, într-un an cu o semnificaţie aparte, Anul Centenar. În anul 2018 a crescut cu 50% prezenţa, adică de la 2.000 de locuri, cât erau anul trecut, anul acesta vom avea 3.000 de participanţi, din care 2.700 pentru perioada de vară, 750 dintre ei vor fi aici la Oglinzi, iar diferenţa la Sulina”.

Remus Munteanu, secretar de Stat în Ministerul Tineretului şi Sportului: “Apreciez colaborarea cu Ministerul Românilor de Pretutindeni, pentru reuşita acestui program, chiar dacă taberele noastre nu sunt la un standard mare, dar sper să vă simţiţi bine. Apreciez prezenţa factorilor locali şi judeţeni. Să reveniţi cu bine la noi”.

Daniela Soroceanu, prefectul de Neamţ: “Bine aţi venit la noi, români din Republica Moldova, din Ungaria şi din Serbia. Împreună vom face un arc al prieteniei, al iubirii, un arc sub drapelul românesc. Vă felicit că sunteţi azi, aici, şi că împreună vom face un arc peste timp şi împreună vom învinge cu toţii”.

Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ: “Sunt fericit că aici la Neamţ avem un eveniment important pentru România. Acest program ARC este extrem de important şi felicit cele două ministere. Trebuie să dezvoltăm acest program, pentru că doar aşa putem fi împreună în Anul Centenarului din acest an. Consiliul Judeţean Neamţ va sprijini în continuare acest proiect”.

La final, Ansamblul folcloric “Dor vânătoresc”, din comuna Vânători-Neamţ, a oferit un frumos moment artistic. (C.T. STURZU)

adolescenteen news

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.