Investiţie la Târgu-Neamţ de 6,5 miliarde lei vechi

În urma unui proiect început pe vremea fostului primar Decebal Arnăutu, dar refăcut şi depus la Ministerul Dezvoltării, în anul 2014 de către actuala conducere a primăriei s-a reuşit obţinerea unei finanţări de 6,5 miliarde lei vechi pentru achiziţionarea unui ciur rotativ de selectare a gunoiului menajer. Licitaţia pentru achiziţionarea respectivului ciur rotativ şi a construcţiei unei platforme betonate situată lângă staţia de sortare, plus o copertină a fost câştigată de o firmă din Roman, MOLDOINSTAL COM SRL, a cărei administrator este soţia Maricica Moldovanu, soţia fostului şef de la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului Neamț, Gelu Moldovanu.

Acest ciur rotativ selectează încă o dată gunoiul menajer colectat de către societatea Rossal. Practic separă plasticul, metalul şi organicul. Se va selecta fracţia uscată de cea umedă. Adică gunoiul şi compostul vor pleca într-o parte, iar fracţia uscată, tot ce înseamnă PET-uri, hârtie, fier, sticlă va merge separat. Proiectul a fost depus la Ministerul Dezvoltării şi a fost aprobat prin PNDL. Licitaţia a fost câştigată de o firmă din Roman, MOLDOINSTAL, la preţul de 6,5 miliarde lei vechi. Este o prelungire a staţiei de sortare care se află în administrarea societăţii Rossal”, ne-a spus viceprimarul Vasile Apopei.

Contactat telefonic, Mihail Florea responsabilul Rossal zona 3 Târgu-Neamţ ne-a explicat rolul acestui ciur: „Acest ciur selectează partea uscată de cea umedă, în primă fază. O selectare grosieră. După care gunoiul selectat merge spre staţia de sortare. De fapt acest ciur este o alternativă la faptul că oamenii nu colectează selectiv gunoiul menajer. Această investiţie este a primăriei Târgu-Neamţ”.

Contactaţi telefonic, reprezentanţii societăţii MOLDOINSTAL, prin vocea directorului tehnic Mihai Teodorescu, ne-au precizat: „Începerea execuţiei lucrării este pe data de 14.05.2018. Durata de execuţie a lucrării este de un an de zile. Dar nu credem că va dura aşa de mult. Sperăm să finalizăm cât mai repede lucrarea”.

C.T. STURZU

One comment

  • crina

    iunie 6, 2018 at 3:57 pm

    Adica statia de sortare este data in administrarea societatii ROSSAL iar ciurul il cumpara Primaria.
    Primaria cumpara utilajele pentru ca ROSSAL???? sa-si faca. treaba…..

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *