O nouă reducere a salariilor în Primăria Târgu Neamț?

Pe angajaţii Primăriei Târgu Neamţ îi paște riscul de a se trezi cu salariile micșorate a doua oară în acest an, după reducerea operată în ianuarie 2018.

Zvonul de tăiere a instaurat deja nemulțumirea între salariații instituției, unii chiar se gândesc la proteste dacă vor avea salarii mai mici.

Eu am făcut un credit bancar de 200 milioane lei vechi, tot pe baza că ni s-au mărit salariile. Acum, sunt pusă în situaţia de a nu putea plăti ratele, dacă mi se va reduce salariul cu 20%. Este a doua reducere salarială din acest an. Chiar nu ştiu ce voi face. Chiar mă gândesc să-mi caut un alt loc de muncă la privat”, a spus una din angajate.

Ni s-a adus la fiecare birou câte un tabel, prin care ni se solicită să solicităm noi, la rândul nostru, concediu fără plată pe o perioadă de trei luni de zile. Adică să muncim fără salariu trei luni de zile şi să recuperăm aceşti bani anul viitor. Nu ştiu ce voi face, dar o să vorbesc şi cu alţi colegi, să protestăm, pentru că există o hotărâre a Consiliului Local care ne-a stabilit salariile în acest an de la bugetul local, tuturor angajaţilor, la limita de 785.000 lei pe lună. Iar acum ni le taie iar”, a spus un alt angajat.

Despre acest subiect, am discutat şi cu aleşii locali. În această săptămână, o să avem o discuţie cu domnul primar pe acest subiect. Deocamdată, nu e nimic oficial. Este o propunere a executivului de reducere a salariilor”, ne-a spus consilierul local PSD Vasile Dron. Nimeni nu se bucură de această situaţie, a reducerii salariilor, dar nici nu putem spune că nu am dat semnale de alarmă la momentul potrivit. A se vedea stenogramele de şedinţe ale Consiliului Local. Din punctul meu de vedere, se impune modificarea organigramei, prin comasarea serviciilor şi reducerea posturilor de conducere, plus eficientizarea activităţii. Trebuie ţinut cont că, la anterioara micşorare de salarii din ianuarie, ea s-a produs doar la angajaţii cu salarii mici, nu şi la cei cu funcţii de conducere”, ne-a spus consilierul local PNL Maria Vrînceanu.

Vom analiza această problemă şi, în funcţie de concluziile acestei analize, este posibil să tăiem salariile cu 20%. Dacă vom tăia salariile, le vom tăia doar la cei cu salarii mari, nu la angajaţii cu salarii mici. Această reducere salarială va fi pe o perioadă de cinci luni de zile, pentru că avem nevoie de bani şi pentru salarii, dar şi pentru investiţii”, a explicat primarul Daniel Harpa. (C.T. STURZU) 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *