Acasă Actual Pediatria Spitalului Judeţean, bibelou de porțelan

Pediatria Spitalului Judeţean, bibelou de porțelan

Darea în folosință a saloanelor de pe două etaje ale celei mai mari clădiri în care funcționează secția Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Neamț este din nou amânată. Finalizarea etajelor 2 și 3 din corpul A fusese anunțată de către managerul interimar al spitalului și de către medicul șef de secție a se înfăptui vineri, 8 iunie. Trebuia să fie ziua în care pacienții mai mici și mai mari din corpul B urmau să fie mutați în noile saloane curate și proaspăt mobilate din spațiul renovat, de alături, un pas mai aproape de închiderea șantierului. Cum până acolo mai e cale de vreo câteva luni, darea în folosință a noilor saloane este un moment mult așteptat și care merită atenția tuturor.

Doar că astăzi, 12 iunie, situația este la fel ca săptămâna trecută, de la ultimele discuții avute cu managerul spitalului și cu șefa secției. Dr. Suzana Constantinescu, cu aceeași revoltă față de defectele proiectului și lungirea lucrărilor, chiar a detaliat hibele ce continuă să apară pe măsură ce lucrările merg înainte, ultima fiind problema lipsei protecției de orice fel la ferestrele prea la-ndemâna copiilor. Ne-a declarat atunci că a făcut numeroase referate în scris în care a arătat toate neconformitățile, dar că s-a resemnat fiindcă n-a primit răspuns, chiar dacă răspunderea îi aparține, ca șef de secție. Iar astăzi, nici vorbă să mai accepte un foto-reportaj.

dr. Suzana CONSTANTINESCU

La fel, dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, managerul spitalului, ne-a refuzat documentarea pe motiv că ar eclipsa vizita anunțată a președintelui Ionel Arsene, reprezentantul instituției care a investit substanțial și constant în Pediatrie, respectiv Consiliul Județean.

Nu ne rămâne decât să sperăm că nemțenii vor putea vedea prin ochii oficialităților toate problemele din renovata secție Pediatrie, dacă nu se vor încumeta cei din conducerea spitalului și din comisia de recepție să le prezinte. Mai ales că raportul de expertiză care să constate necesitatea lucrărilor suplimentare de circa un milion de lei estimați este și el gata. (C.I.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here