ACTUALIZARE Plan Roșu în Neamț: S-a rupt o balustradă la o nuntă, 16 răniți

pietricica turism

Actualizare: Două femei, care primiseră, inițial, îngrijiri de la echipajul unei ambulanțe și au rămas la fața locului, au plecat apoi cu mașini particulare și s-au prezentat la UPU Piatra Neamț

Actualizare: Conform declarației lt. col. Mihai Ciprian Mitrea, prim adjunctul ISU Neamț, aflat la fața locului, din cele 16 victime, doar 3 au fracturi deschise ale membrelor. Toți răniții au fost transportați la Toplița, de unde cei într-o stare mai gravă vor fi transportați la  Târgu Mureș.

Oamenii au căzut de la vreo patru-cinci metri înălțime, pe un drum pietruit. Tragicul eveniment nu a perturbat desfășurarea nunții, care a continuat pe tot parcursul intervenției.

Știre inițială: Mai multe persoane care participau la o nuntă, găzduită de o pensiune din Durău, au fost rănite după ce s-a rupt balustrada de la terasa unității.

Departamentul pentru Situații de Urgență anunță că, ”pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție”. ”La fața locului au fost trimise de urgență 2 ambulanțe SMURD, o autospecială pentru transport personal și victime multiple și 7 ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță. Un elicopter SMURD a fost prealertat în sprijin”, mai informează instituția.

Tot în sprijinul echipajelor care intervin la fața locului, a venit o autospecială pentru transport personal și victime multiple de la ISU Iași (cu medic).

În urmă cu câteva minute, DSU a transmis că ”până la acest moment, 14 dintre persoanele surprinse au fost rănite, 3 dintre acestea mai grav, cu diverse politraumatisme. Misiunea este în dinamică, iar echipajele medicale efectuează evaluarea celor implicați în acest incident, la fața locului. În sprijinul echipajelor care intervin, au fost trimise: o autospecială pentru transport personal și victime multiple (cu medic) de la ISU Bacău, un echipaj de prim-ajutor de la ISU Harghita, un echipaj de prim-ajutor de la ISU Botoșani și 2 ambulanțe SMURD de la ISU Suceava. De asemenea, o ambulanță a Serviciului Județean Suceava se deplasează spre locul producerii incidentului”.

FOTO: Departamentul pentru Situații de Urgență

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.