ACTUALIZARE Promovabilitate de 69,44% la Bacalaureat

pietricica turism

Actualizare: 812 note au crescut în urma contestațiilor depuse de absolvenți, 425 de note au scăzut și 95 de lucrări nu au suferit modificări la recorectare, potrivit Inspectoratului Școlar Judeţean (ISJ) Neamț. Dintre liceenii care au susținut probele scrise ale bacalaureatului din acest an, 1.332 au depus contestații (608 la limba și literatura română). Recorectarea lucrărilor cu note contestate s-a făcut la Bacău, iar prima evaluare a fost făcută la Suceava. Promovabilitatea la sesiunea de vară a bacalaureatului din acest an este de 69,42% în Neamț, apropiată de cea națională, de 69,7%. Documentul ISJ Neamţ:

https://mesagerulneamt.ro/wp-content/uploads/2018/07/bacalaureat-2018-rezultate-dupa-contestatii.pdf

(C.I.)


ACTUALIZARE: Promovabilitatea înregistrată la finalul sesiunii de vară a bacalaureatului în judeţul Neamţ este de 69,44%, față de 67,66% inițial. Anul trecut, promovabilitatea a fost de 74,51%. 60 de liceeni din Neamț au promovat bacalaureatul, după publicarea rezultatelor finale astăzi, 9 iulie. Numărul elevilor promovați a ajuns la 2.361, din totalul de 3.400 candidați care au participat la examen. Au fost depuse 1.332 de contestații, după afișarea primelor rezultate în data de 4 iulie, cele mai multe la română (608) și matematică (289). Cea mai mare diferență la recorectare a fost la o lucrare la limba și literatura română, elevul punctat inițial cu 2,2 primind în final nota 4,55. Pentru o altă elevă, diferența de un punct în plus la lucrarea la limba și literatura română a făcut posibil statutul de promovat al bacalaureatului. Tot la această materie, o elevă care primise inițial 9,80, în urma contestației a primit nota 10.

Elevii care nu au promovat acum se pot înscrie în perioada 10-13 iulie la a doua sesiune, iar în ziua de 27 iulie se pot înscrie liceenii care și-au dat corigențele și și-au încheiat anul școlar. Probele scrise sunt programate în data de 20 august – la limba și literatura română, în ziua de 22 august – la matematică sau istorie și în ziua de 23 august proba la alegere a profilului și a specializării. Urmează în datele de 24 și 27 august evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în data de 28 august evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 29-30 august evaluarea competențelor digitale, iar în perioada 30-31 august va avea loc evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională. Rezultatele la sesiunea din luna august se publică în data de 1 septembrie, până la ora 12, perioada depunerii contestațiilor este stabilită pentru aceeași zi, între orele 12-16. Rezultatele finale vor fi aflate în ziua de 6 septembrie 2018. (C.I.)


ŞTIRE INIŢIALĂ: Liceenii au aflat astăzi, 9 iulie, rezultatele finale la bacalaureat, sesiunea de vară, după soluționarea contestațiilor. Ministerul a publicat mediile finale și, în dreptul Neamțului, se observă că numărul mediilor de 10 a rămas neschimbat, respectiv tot 4 (detalii aici). 3.679 de absolvenți au dat Bac-ul din Neamț, iar după rezultatele preliminare au fost depuse, potrivit Inspectoratului Școlar, 1.332 contestații. Știre în curs de actualizare. (C.I.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.