Afla ce iti trebuie pentru a obtine rapid si usor fisa medicala pentru angajare

pietricica turism

Indiferent de domeniul de activitate, atunci cand te angajezi sau iti schimbi locul de munca, fisa medicala pentru angajare este una din cerintele angajatorului.

Cu ajutorul acestui document se determina daca o persoana care opteaza pentru un loc de munca sau care isi schimba locul actual de munca este apta, din punct de vedere psihologic si medical, pentru a presta activitatea in cauza. Conform reglementarilor actuale in vigoare, este obligatoriu pentru un angajator sa adauge la dosarul angajatului si fisa medicala pentru angajare.

Ce trebuie sa stii despre acest document?

Fisa medicala pentru angajare este definita oficial ca fiind un document care stipuleaza, in urma unui control amanuntit facut de catre un cadru specializat in medicina muncii, daca persoana care doreste sa se angajeze este apta, apta conditionat, sau nu este apta pentru a profesa intr-un anumit domeniu sau activitate. Costurile acestor investigatii sunt suportate integral de catre angajator.

Ce se intampla daca nu avem acest document?

In prezent, cadrul legislativ prevede sanctiuni notabile angajatorului. Astfel, potrivit art. 13 lit. j) din Legea nr. 319/2006 – Legea securitatii si sanatatii in munca: 1. Angajatorii au posibilitatea de a incadra in munca doar persoane care, in urma examenului medical de specialitate, corespund conditiilor de munca. Una din masurile incalcarii acestei legi este o amenda contraventionala, care poate ajunge la 8000 de Lei!

Ce investigatii sunt necesare?

Expertiza medicala ce are loc in vederea obtinerii unei fise medicala pentru angajare difera in functie de activitatea desfasurata de companie, de factorii de risc asociati acestei activitati, precum si de mediul in care se desfasoara. Astfel, investigatiile pot cuprinde examenul clinic general, examenul oftalmologic, audiograma, examenul psihiatric, spirometria, hemograma, audiograma si altele asemenea.

Care sunt actele necesare pentru a obtine fisa medicala pentru angajare?

  • Buletin sau carte de identitate.

  • Fisa de solicitare pentru examenul medical la angajare (Acesta este un document tipizat, ce trebuie semnat si completat de catre persoana angajatoare).

  • Fisa de identitate a factorilor de risc profesional, completata in detaliu de catre lucratorul desemnat/SIPP si semnata atat de acesta cat si de angajator.

  • Adeverinta de la medicul de familie, care atesta starea generala de sanatate (in functie de caz).

De unde se poate obtine rapid fisa medicala pentru angajare?

Doar o clinica medicala autorizata poate elibera un astfel de document. In prezent, multe clinici medicale, precum StandardMed, pot emite acest document. Astfel, poti spune la revedere orelor intregi pierdute la cozi interminabile sau la ghiseele de la periferia orasului. Specialistii de la StandardMed iti vor elibera fisa medicala pentru angajare in cel mult o ora si jumatate de la completarea formularelor.

In plus, poti rezerva consultatia atat online cat si telefonic. Fa apel la o clinica medicala de specialitate si te vei bucura de profesionalismul si vasta experienta a cadrelor medicale, pentru obtinerea in cel mai scurt timp a fisei medicale pentru angajare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.