Cazemata 2: acțiune de trezire a autorităților, cu drujba

După o primă sâmbătă, în care un grup mic de oameni a reușit să curățe de bălării una din cazematele de la Ingărești, partea din comuna Timișești, comisarul Vitalie Josanu, în calitatea sa de cetățean patriot cu conștiință, anunță că organizează o nouă acțiune sâmbătă, 28 iulie. Probabil și de data asta se vor aduna câteva persoane cărora le pasă de istorie, mai puțin autoritățile, invitate în mod repetat, dar ”inactive” încă.

”După raportul de activitate către Doamna Prefect privind prima cazemată curățată de voluntari, într-un exercițiu de patriotism aplicat, așteptam să se trezească și autoritățile ”competente” și să facă dovada utilității lor publice, prin fapte”, a scris Vitalie Josanu în a doua ”chemare” la curățenie. ”Până în prezent, nicio mișcare. Au mimat ceva, un soi de acțiune de tăvălire publicitară prin gunoaiele adunate pe lacul de acumulare de la Bicaz, câteva poze… Observăm însă că nu au putut face proba eficienței prezenței lor, gunoaiele au rămas tot acolo cu tot cu echipele ce au rămas să muncească după plecarea delegației oficiale.
Șicanele răzbunătoare ale doamnei Prefect par a fi singurele reacții legate de acțiunea de curățare a cazematelor. Atitudini desprinse parcă din vremurile peste care a trebuit să călcăm printr-o revoluție, lăsată cu vărsare de sânge și vinovății încă neelucidate. În orice caz, nu le mai dorim revenite, nici vremurile și nici indivizii care ar încerca să le repună în practică.
Nu știm dacă autoritățile vor fi capabile să întreprindă ceva în memoria eroilor care s-au jertfit pe acest câmp de luptă pentru dăinuirea României Mari. Cel mai probabil, nu! Iar noi, o mână de voluntari, nu putem curăța peste 40 de cazemate într-un termen atât de scurt (24 august), cu doar o singură drujbă și câteva topoare, în zilele de sâmbătă. De aceea, gestul nostru voluntar este simbolic dar peste ceea ce ar fi trebuit să facă cei plătiți din banul public cu salarii de zeci de mii de lei. Ei să nu se ia la întrecere și nici comparație cu noi. Noi acționăm din CONȘTIINȚĂ, ei n-au habar de așa ceva”.
Odată cu prima acțiune de curățare a unei cazemate, comisarul Josanu s-a gândit la crearea Grup de Inițiativă și Atitudine Civică (https://www.facebook.com/groups/2059009104171508/), care va face și  alte demersuri pentru trezirea la viață a autorităților.

Deocamdată, cei care vor să scoată la lumină o bucățică din istoria reală a României sunt așteptați sâmbătă, 28 iulie, la Ingărești. Detalii despre prima acțiune aici.

One comment

  • Diana

    iulie 23, 2018 at 7:08 pm

    E adevarat ce se zvoneste prin Casa alba? Ca toata actiunea de ecologizare nu a fost decat o oportunitate pt a-si face selfie-uri unii? Un razboi neconventional intre psd – alde, prin sefii de organizatii judetene, fiecare aducand pt sustinere demnitari de la partidele lor, insa niciunul nu a mentionat in comunicarile publice despre prezenta/existenta celorlalti. Mai mult, prefectureasa a facut ceea ce se pricepe mai bine, si-a delegat raspunderea numindu-l, prin documente oficiale, pe adjunctul ei drept responsabil pt toata ecologizarea. Asa cum a facut in toate functiile. Totul culmineaza, se pare, cu plecarea in concediu sau in delegatie a adjunctului dumneaei, adica acelasi responsabil pentru urgenta actiune de ecologizare. Cine mai raspunde? Toti arunca responsabilitatea de la unul la altul, mai ales ca si cel de la ape e…in concediu. Au plecat demnitarii multumiti asa ca nimic nu mai conteaza. Mizeria e ascunsa langa maluri si ce conteaza ca nu le place dragilor nemteni. Sper ca informatiile nu sunt reale pentru ca sfidarea si bataia de joc ar fi prea mari.

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *