Cu o zi înainte de a muri, Ilie Micolov și-a cântat ”La multi ani!”

Moartea îndrăgitului cântăreț Ilie Micolov i-a surprins pe prietenii care, de Sfântul Ilie, i-au făcut o vizită la Oglinzi.

Medicul de familie Cornel Petre-Ciudin, din Oglinzi, este unul din cei care au petrecut vineri, 20 iulie, alături de artist și verișoara lui, Tatiana Filimon, cea care l-a găzduit din primăvara acestui an. „Eram mai mult decât medicul lui de familie, eram prieteni de mulți ani și vineri, de ziua numelui, i-am făcut o vizită, au venit și câțiva artiști din Brașov, printre care și Adrian Mărgărit, i-am adus tort. Ne-am adunat acasă la verișoara lui, Tatiana Filimon, cea care l-a adus de la București în luna mai și a avut grijă de el. Vineri, fratele Ilie, cum îi spuneam eu, se simțea bine, a râs cu noi, am cântat, a servit tort. Am stat până noaptea la el. A doua zi, sâmbătă, pe la ora 10.25, m-a sunat doamna Tatiana și mi-a spus că nu e bine, am sunat la ambulanță și apoi m-am dus și eu la el. Când am ajuns, ambulanța era deja acolo, dar Ilie n-a mai putut fi readus la viață. El era foarte bolnav, avea un neoplasm osos, diabet, insuficiență renală, obezitate, a fost un om căruia nu prea i-a plăcut să meargă la medici, în viața lui. Chiar și când a fost internat la Spitalul Județean din Piatra Neamț, pe la începutul lunii iulie, după o fractură de femur, n-a stat decât două-trei zile la ortopedie, a făcut câteva investigații și a ieșit pe semnătură. Oricum, sâmbătă dimineață, când m-a sunat doamna Tatiana, am rămas surprins, fiindcă părea bine cu o zi înainte. Sâmbătă, întruna a sunat telefonul lui, artiști din București întrebau dacă a murit, parcă nimănui nu-i venea să creadă. Acum, merg la Suceava, la înmormântare”, ne-a declarat dr. Cornel Petre-Ciudin.

Rudele și prietenii din Neamț au însoțit,ieri, sicriul spre Suceava, orașul în care la 2 iulie 1949 s-a născut Ilie Micolov. O altă prietenă a familiei Filimon, care a fost alături de artist în ultimele lui ore, este Mirela Lungu, din orașul Târgu Neamț: „Am fost alături de el, fiind prietenă cu Tatiana. El avea un cancer osos şi l-am dus la spital la Piatra, unde a stat internat trei zile. Apoi a venit la Oglinzi. Chiar de Sf. Ilie am sărbătorit alături de el, i-am cântat la mulţi ani, a cântat şi el. A fost vizitat şi de câţiva prieteni de la Zărneşti. A mâncat tort şi spunea că se simţea bine. A doua zi de dimineaţă a cerut să mănânce şi a băut cafeaua. La câteva minute i s-a făcut rău şi a murit. Avea un ulcer varicos. Fiind cetăţean de onoare al oraşului Suceava, a fost trimisă o firmă care l-a transportat. Sicriul este depus la Biserica „Sfântul Gheorghe” din cartierul Mirăuţi din Suceava şi mâine va fi înmormântat, la ora 10”.

(C.I., C.T.S.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *