Cazul ultrajului la inspectorii de muncă e în lucrul Parchetului Roman

Cazul inspectorilor de muncă alungați cu drujba de patronul unei firme de mobilă din Pildești (detalii aici) este anchetat de poliție, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman. ”În acest moment, cazul de ultraj este instrumentat la Parchetul Roman. Noi am solicitat Poliției să identifice pe cele trei persoane care prestau activitate la acel angajator, în ziua controlului. Amenda care a fost aplicată angajatorului pentru împiedicarea efectuării controlului a fost contestată”, a declarat Ioan Popescu, șeful ITM Neamț.

Acțiunea de control, din ziua de 19 iunie, urmărea, printre altele, regimul de muncă al tinerilor și copiilor la firmele din domeniul fabricării mobilei și comerțului cu mobilă. Inspectorii care au ajuns la fabrica de mobilă din Pildești se pregăteau să înmâneze administratorului fabricii formularele ce trebuiau completate de cele trei persoane care munceau în acel moment. Atunci, au fost atacați cu drujba și toporul cei doi inspectori, iar a doua zi Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamț a trimis, prin poștă, amenda de 10.000 lei și procesul verbal de control pe adresa firmei. Verificările din campania dedicată muncii nedeclarate și depistării cazurilor ilegale de tineri și copii s-a derulat la 40 de firme din zonele Piatra Neamț și Roman. (C.I.)

pietricica turism

1 COMENTARIU

  1. Foarte bine,,,lucrurile nu trebuie lasate ,,moarte,,patronul si angajatii sa plateasca pentru faptele lor,,,astfel se va ajunge sa nu mai poata intra,nici un organ de control ,de orice profil,in unitatile din satul Pildesti si posibil sa se extinda si la alte unitati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.