VIDEO 21 de țigani reținuți după scandalul de la Târgu Neamț

Polițiștii au reținut 21 de persoane pentru comiterea infracţiunilor de tulburare a ordinii şi liniştii publice şi încăierare.

La nivelul I.P.J. Neamţ a fost organizată o acţiune, în cadrul căreia au participat 135 efective, respectiv poliţişti din cadrul I.P.J Neamţ și jandarmi din cadrul I.J.J. Neamț și Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

După un instructaj prealabil, în jurul orei 06:00, s-au pus în executare 22 de mandate de aducere cu pătrundere, fără consimţământ în domiciliu, emise de Judecătoria Tîrgu-Neamţ, în vederea documentării activităţii de cercetare penală, în dosarul penal instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Tîrgu-Neamț, sub aspectul comiterii infracţiunilor de tulburare a ordinii şi liniştii publice şi încăierare. În urma probatoriului administrat în cauză, față de două persoane s-a dispus extinderea urmăririi penale şi cu privire la comiterea infracţiunii de distrugere.

Mandatele au fost puse în executare în 3 locaţii, din care 5 mandate în oraşul Tîrgu-Neamţ, 5 pe strada Cetății, din localitatea Vânători-Neamț, și 12 pe strada Ștefan cel Mare, din aceeași localitate.

Toate persoanele depistate au fost conduse la sediul Poliției orașului Tîrgu-Neamț în vederea audierii. Totodată, alte 16 persoane care nu au putut face dovada identității și nu justificau prezența în locațiile în care s-a acționat, au fost conduse la sediul poliției, unde au fost amprentate și fotografiate.

Pe perioada desfășurării acțiunii nu au fost înregistrate incidente.

Polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore față de cele 22 de persoane, care au fost încarcerate în arestul I.P.J. Neamț, iar în cursul zilei de mâine urmează să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu-Neamț cu propunerea luării unei măsuri preventive.

Cercetările continuă în vederea identificării și individualizării participației altor persoane la conflict și tragerea la răspundere penală a acestora”, informează Poliția Neamț.

VIDEO:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.