Continuitate DNA: Ionel Arsene trimis, din nou, în judecată pentru trafic de influență

pietricica turism

Președintele Consiliului Județean Neamț și al PSD Neamț, Ionel Arsene, a fost, din nou, trimis în judecată astăzi, 6 iulie, pentru o infracțiune de trafic de influență mai proaspătă, datată iunie 2015.

Conform procurorilor DNA, în calitate de președinte al organizației județene a unui partid politic și deputat PSD, el și-a traficat influența asupra primarului de Icușești, membru al aceluiași partid politic, pentru a atribui contractul de lucrări la școala din localitate firmei Izopoint, controlată de Vasile Panaite, la acea dată primar de Dragomirești, ulterior prefect de Neamț.

După atribuirea lucrărilor, Ionel Arsene a pretins de la Vasile Panaite ca lucrările de montare a tâmplăriei să fie subcontractate către firma pe care o controla, Rotercom.

Ca de obicei, procurorii subliniază faptul că, în această fază premergătoare a procesului, respectă prezumția de nevinovăție.

În celălalt dosar, în care Ionel Arsene este judecat pentru două fapte de trafic de influență, judecătorii de Cameră preliminară și de la Neamț și de la Bacău au stabilit deja că rechizitoriul DNA este întocmit conform procedurilor, este complet și poate intra în judecata de fond. (C.M.)

ACTUALIZARE – Comunicatul oficial al DNA:

«Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului

ARSENE IONEL, la data faptei deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene a unui partid politic, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În luna iunie 2015, inculpatul Arsene Ionel, în calitățile menționate mai sus, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra unui primar de comună din jud. Neamț, membru al aceluiași partid, a pretins de la un alt edil (martor), în schimbul atribuirii contractului având ca obiect ”Construire școală în sat …, județul Neamț” către firma administrată de soția acestuia din urmă, o parte din lucrări (cele de tâmplărie), să fie subcontractate unei societăți agreate de inculpat.
În temeiul acestei înțelegeri, ca urmare a influenței exercitate de Arsene Ionel asupra edilului, la data de 27 iulie 2015, a fost încheiat contractul de execuție lucrări, cu obiectul de mai sus.
Ulterior, la data de 09 octombrie 2015, societatea câștigătoare a contractului a subcontractat o parte din lucrările de tâmplărie firmei agreate de inculpat, fiind emisă în aceeași zi o factură fiscală în valoare de 150.000 lei (achitată la datele de 16.11.2015 și 07.03.2016 deși produsele de tâmplărie au fost livrate în lunile august și septembrie 2016).

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamț.

Amintim că, anterior, inculpatul Arsene Ionel a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, pentru săvârșirea aceleiași infracțiuni (comunicat nr. 172/VIII/3 din 22 februarie 2018).

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.»

FOTO: Facebook/ Ionel Arsene

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.