Pagube și amenințări oficiale după bătaia stradală a țiganilor

pietricica turism

Primăria Orașului Târgu Neamț a inventariat pagubele după înfruntarea de stradă dintre două clanuri de țigani, incident care a ținut capul de afiș al agendei publice locale astăzi, 6 iulie. Potrivit instituției, ”În urma evaluării preliminare a pagubelor, s-au identificat următoarele: două indicatoare rutiere îndoite pe str. Radu Teoharie, două autoturisme cu parbrizul spart, un balcon, proprietate privată a unui magazin, deteriorat prin lovire (geamuri sparte), treptele de acces ale unui magazin au fost dislocate, patru jardiniere stradale vandalizate, două bănci distruse.

Primarul de Târgu Neamț a convocat pentru astăzi, ora 13, o ședință a Comisiei de ordine și siguranță publică, la care i-a invitat să participe și primarul comunei Vânători-Neamț, și reprezentanți ai Poliției Locale Vânători-Neamț, mai ales că toți cei 10 țigani reținuți până acum de poliție în acest caz provin din comuna în cauză. Primarul Daniel Harpa amenință și cu măsuri aspre și susține că nu va mai tolera astfel de incidente pe teritoriul Târgului: ”Competențele Primăriei orașului Târgu Neamț, în astfel de situații, sunt limitate, dar, cu toate acestea, printre primele forțe de intervenție ajunse la fața locului, au fost patru polițiști locali, îmbrăcați în uniformă și trei în civil, aflați în afara programului. Aceștia au intervenit în plină încăierare, deși Poliția Locală nu are în dotare armament. Voi lua cele mai drastice măsuri care țin de competența noastră, permise de legislația în vigoare, pornind de la tăierea ajutoarelor sociale la toți cei implicați în acest conflict violent, până la decăderea din drepturile părintești a celor care și-au implicat copiii minori în conflict. Vom monitoriza mult mai strict cartierul Tăbăcari, de unde provine una din părțile implicate în incident. Avem, însă, mare nevoie ca aceste măsuri să fie implementate și la nivelul comunei Vânători-Neamț, de unde provin cele zece persoane ridicate până în acest moment de Poliție. Fac apel la toate forțele de ordine publică să ia foarte în serios această situație și să o trateze cu prioritate, pentru a preveni orice alte urmări și pentru a oferi cetățenilor orașului certitudinea că suntem în siguranță. Nu pot accepta ca orașul nostru să se transforme într-un câmp de luptă și cetățenilor să le fie teamă să iasă din casă.

Rog orice persoană care asistă la cel mai mic incident violent să sesizeze imediat, prin apel la numărul unic de urgență 112, dar și TelVerde Poliția Locală 0233.661.115”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.