Inspectoratul de Stat în Construcții verifică pensiunea Vânătorul, două victime sunt încă în spital

pietricica turism

Imediat după incidentul de la pensiunea Vânătorul, generat de faptul că o terasă ”asigurată” cu niște cuie de 14 și câteva scoabe, a ”plecat” cu tot cu nuntași, instituțiile au intrat în priză. Poliția a reacționat prima și a întocmit un dosar penal de vătămare corporală din culpă, in rem, până acum nefiind audiate toate victimele, dintr-un motiv foarte simplu. Două dintre ele sunt încă internate în Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

O pacientă, în vârstă de 41 de ani, este în secția de chirurgie plastică și a fost supusă unei intervenții pentru plaga de la antebraț, starea ei este bună, probabil va fi externată zilele acestea”, a declarat dr. Janos Szederjesi, directorul medical al spitalului. ”O altă pacientă, în vârstă de 56 de ani, rămâne în continuare internată la ATI, în așteptarea unei decizii a medicilor neurochirurgi, pentru o posibilă intervenție de imobilizare a coloanei vertebrale. Pacienta este conștientă și stabilă, nu este intubată”.

Femeia în cauză a suferit fracturi de coloană vertebrală amielică, fracturi costale.

O altă instituție care a reacționat rapid a fost Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului, care a decis sistarea serviciilor – nu închiderea unității, care se face pe un termen de cel puțin 6 luni -, până la remedierea problemelor și a aplicat o amendă de 20.000 de lei. Deocamdată, amenda n-a fost achitată, pentru că urmează un termen de contestație, de 15 zile.

”Remedierea problemelor” ține, în principiu, de reconstruirea terasei prăbușite, în condiții de siguranță reală. Și aici intră în scenă o a treia instituție care face verificări la pensiune și anume Inspectoratul de Stat în Construcții Neamț, care va întocmi un raport, în detaliu, despre starea tuturor clădirilor din incintă. Deocamdată, proprietarii n-au prezentat, încă, toate documentele solicitate de inspectori, așa că vor mai trece niște zile până se va stabili dacă a fost respectată disciplina în construcții. De vreme ce terasa a căzut cu totul, logica simplă spune că au existat probleme de proiectare și, probabil, și de execuție. (C.M.; C.I.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.