Piatra Neamț: Acces la gunoaie pe bază de cartelă

Începând de vineri, la Piatra neamț va funcționa primul punct de colectare a deșeurilor menajere unde, pietrenii care locuiesc la blocurile arondate, vor avea acces doar cu cartelă.

Sistemul este unic deocamdată în municipiul Piatra Neamț dar conducerea primăriei își propune  amenjarea acestui tip de puncte de colectare și în alte zone ale orașului. Shelterul este amplasat în spatele blocului S1 de pe bulevardul Traian în locul de unde, în urmă cu câteva săptămâni, municipalitatea a scos tone de deșeuri și a dezinfectat respectiva zonă ce devenise un adevărat focar de infecție. Tomberoanele pentru deșeuri sunt împrejmuite de gard metalic dotat cu o poartă, iar accesul se face pe baza unor cartele electronice.

 

„Este vorba despre primul shelter de acest gen din municipiul Piatra Neamț. Până vineri vor fi gata și cartelele de acces care vor fi predate asociației de proprietari – una foarte mare, cu 220 de apartamente, iar mai apoi administratorul le va da locatarilor. În acest fel sperăm că se va păstra curățenia în zonă, se va face colectarea selectiv, iar oamenii străzii nu vor mai putea intra să caute în tomberoane. Până la sfârșitul anului colectarea se va face la fel ca și până acum, iar dacă totul va funcționa așa cum trebuie, vom accesa fonduri și vom transforma toate shelterele din oraș”, a declarat Bogdan Gavrilescu, viceprimar al municipiului Piatra Neamț. (E.C.)

One comment

  • Gheorghe OCNEANU

    iulie 31, 2018 at 8:26 am

    Felicitari pentru edilii orasului. Asteptam extinderea experientei in tot orasul.

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *