Piatra Neamț – gazda a două importante competiții naționale de dans sportiv

Clubul de Dans Sportiv Ray’s Dance din Piatra Neamț a fost desemnat să organizeze două dintre cele mai importante competiții ce se vor desfășura anul viitor la Piatra Neamț. Decizia aparține Federației Române de Dans Sportiv, care a apreciat buna organizare de care s-a bucurat prima ediție a Cupei Ray’s Dance ce a avut loc în perioada 9-10 iunie la Sala Polivalentă din Piatra Neamț.

Campionatul național de 10 dansuri și Campionatul național de tineret 21 se vor desfășura în perioada 6-7 aprilie 2019 la Sala Polivalentă din Piatra Neamț și vor reuni cele mai bune cluburi de dans sportiv din țară. Prima secțiune impune maxim zece dansuri, din care 5 standard și 5 latino, pe mai multe clase, de la începători la maeștri, în funcție de dificultatea figurilor de dans alese de fiecare pereche. Campionatul național Under 21 este destinat perechilor de dansatori cu vârsta de până în 21 de ani.

La Concursul național „Ray’s Dance Cup” din luna iunie, organizat împreună cu Dance Energy Iași și sprijinul Primăriei Piatra Neamț, au participat sportivi din Republica Moldova și România, membri ai 33 cluburi de dans din 22 de județe. Dans sportiv și formații de dans au fost cele două secțiuni ale competiției, fiind acordate premii în valoare de 6.500 euro. Jurizarea a fost asigurată de 20 de arbitri de mare clasă din București, Timișoara, Bistrița, Baia Sprie, Târgu Mureș, Constanța, Oradea, Chișinău, Iași, Bacău, Brașov, Brăila, Pitești și Piatra Neamț. Președintele juriului a fost Dorel Bâgiu din Piatra Neamț, directorul concursului a fost Justin Istrate din București, iar observator din partea federației a fost Dmytro Strelnyk din București.

„Ecoul transmis de această competiție a trecut de granițele tării, făcând ca sportivii internaționali să-și arate interesul și dorința de a evolua și ei pe ringul din Piatra Neamț, arătându-ne în același timp și aprecierea lor față de modul profesionist de organizare și desfășurare al evenimentului”, a declarat Isabela Sabin, reprezentanta CS Ray’s Dance.

(C.I.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *