Acasă Actual Primele concluzii după incendiul din Piața Târgu Neamț și imagini după stingerea...

Primele concluzii după incendiul din Piața Târgu Neamț și imagini după stingerea focului

Incendiul puternic care a izbucnit  la Piaţa din Târgu Neamţ a fost stins, dar analizele încep de-acum înainte. Focul a izbucnit la acoperişul unei clădiri de lângă Hala de carne, în care se aflau mai multe spaţii: un magazin de carne şi un restaurant cu autoservire. Intervenţia promptă a echipajelor de pompieri a făcut ca focul să nu se extindă prea mult la acoperişul Halei de carne. Potrivit primelor informații, suprafața afectată este de peste 1.000 mp.

În momentul izbucnirii incendiului, patroana clădirii a avut un atac de panică şi a fost nevoie de o îngrijiri acordate de echipajul unei ambulanţe. La faţa locului au sosit viceprimarul Vasile Apopei şi city-managerul Geanina Fedeleş. „Hala de carne are asigurare. O să trebuiască să schimbăm acoperişul la hală, pentru că a fost şi el afectat de foc. Am avut noroc de hidrantul de apă de aici, de la Piaţă. Vom şti cauzele incendiului după ce ne vor spune pompierii”, a spus vicele Apopei.

Unul dintre chiriaşii din clădire, care deţine restaurantul cu autoservire, spunea că incendiul a pornit de la acoperiş, nu de la parter: „Am scos buteliile la timp, că altfel se întâmpla o nenorocire”, spune acesta.

Patroana clădirii spune că există asigurare pe spaţii, dar că autorizaţie pentru securitate împotriva incendiilor nu ar avea.

C.T. Sturzu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here