1000 de oameni au urcat pe Ceahlău să vadă piramida, unul din ei a fost coborât de salvamontişti

FOTO: Constantin Andraș

De două ori mai mulţi turişti ca la Ziua Muntelui au urcat pe Ceahlău în acest week-end şi au văzut, azi dimineaţă, o piramidă absolut superbă. De altfel, piramida a fost fotografiată şi în zilele dinainte de 6 august şi după. Fotografiile noastre, de exemplu, sunt din ziua de 8 august. Asta, ca menţiune pentru cei care se străduiesc să ajungă cu orice preţ la Dochia pe 6 august, convinşi că doar atunci se poate vedea piramida.

Unul dintre turişti nu s-a bucurat de piramida de astăzi, pentru că nu a mai găsit loc la cabană şi s-a hotărât să coboare tot ieri. L-a prins noaptea, împreună cu însoţitorul său, în zona Cuşma Dorobanţului, unde i s-a făcut rău.

“La ora 22 am fost anunţaţi că un bărbat de 32 de ani, din Iaşi, este în blocaj muscular, vomită şi nu se mai poate deplasa”, a declarat Raul Papalicef, şeful Serviciului Salvamont Neamţ. “La caz s-a deplasat echipa de la Dochia, l-a găsit pe turist în stare de epuizare şi cu uşoară hipotermie şi l-a transportat până la Fântânele, unde a fost preluat de echipa suport venită din Durău. Lumea nu prea ştie, dar epuizarea poate conduce foarte simplu spre deces. Mai ales dacă este însoţită de efortul de adaptare la diferenţele de temperatură. Şi în această perioadă ziua sunt 27 de grade în masiv, în vreme ce temperaturile nocturne nu depăşesc 9-10 grade”.

Turistul a fost transportat până în Durău, unde l-a preluat o ambulanţă, care l-a dus la spital.

C.M.

alegeri locale psd

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.