Ceremonie pentru eroii neamului la Tașca

Cu ocazia Centenarului Marii Uniri, militarii Batalionului 634 Infanterie «Petrodava» Piatra Neamţ, organizează ceremonia militară cu depunere de coroane de flori, duminică 19 august 2018, începând cu ora 11, la monumentul eroilor din localitatea Taşca, judeţul Neamţ”, informează Cercul Militar Piatra Neamț, prin șeful său, plutonier adjutant principal Vasile Vânău.

Monumentul dedicat eroilor din Războiul de Independenţă, Primul şi al Doilea Război Mondial, amplasat în centrul localităţii (la intrarea în şcoală), a fost înălţat în anul 2000 prin contribuţia publică şi ajutorul Combinatului ”Moldocim” Bicaz. Este construit din cărămidă, fier şi marmură. Pe faţa memorialului şi în părţile latarale sunt imitaţii de uşi cu arcade, unde, pe plăci de marmură, sunt inscripţii cu numele a 80 de eroi.

O parte din eroii acestei localităţi, au făcut parte din Regimentul 15 Infanterie ”Războieni” cu sediul la Piatra Neamţ, înfiinţat la 1 ianuarie 1877, militarii regimentului luptând eroic în Războiul pentru Independenţă, în Primul şi Al Doilea Război Mondial.

 

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *