Colegiul Medicilor Neamț: Mai trebuie opinia unui cardiolog în cazul Sechel

pietricica turism

În stilu-i caracteristic, Colegiul Medicilor Neamț a decis astăzi, 30 august, că nu poate ajunge la nicio concluzie în cazul morții Geaninei Sechel, pentru că-i lipsește opinia unui expert cardiolog.

În ședința de azi, Colegiul a lecturat raportul medico-legal, cel așteptat de 9 luni și fără de care, după cum susținea, nu putea stabili dacă plângerea soțului văduv are temei. După lectură, cei din Colegiu au ajuns la o singură concluzie. ”Nu ne putem pronunța deocamdată dacă decesul putea fi evitat și vom apela la un expert național pe cardiologie care va studia cazul”, susține dr. Iosif Koszeghi, președintele Colegiului Medicilor Neamț, părere care s-ar adăuga celei emise de prof. dr. Mircea Onofriescu, de la Iași, căruia i s-a cerut expertiza obstetricală.

Președintele Koszeghi a explicat că părerea dlui Onofriescu, consemnată la dosarul aflat la Colegiul Medicilor Neamț, a fost cerută înainte de primirea raportului medico-legal și e bazată pe documentele existente în spital la momentul morții Geaninei Sechel, pe 30 noiembrie 2017, inclusiv protocoalele de consult intersecții. Așa se explică de ce prof. dr. Mircea Onofriescu susține că, în cazul Sechel, ”Au fost respectate protocoalele de colaborare între secțiile obstetrică-ginecologie și cardiologie”.

La fel, se cuvine să amintim că aceste protocoale au fost modificate ulterior, la începutul acestui an, de dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, managerul interimar al Spitalului Județean Neamț la acea vreme (detalii aici).

Rămâne de văzut cine va fi expertul cardiolog desemnat să se pronunțe, când anume va face asta și, eventual, ce concluzii va avea, bazate, probabil, pe documentele care i se vor pune la dispoziție. Care, potrivit protocoalelor scrise și nescrise, pot fi complete sau nu. (C.I.)

Comunicatul Colegiului Medicilor Neamț:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.