Târgu-Neamţ: Primul bloc reabilitat şi modernizat cu fonduri europene

În urma unui contract semnat de primarul Daniel Harpa, în numele orașului Târgu Neamț, și Agenţia de Dezvoltare Nord-Est, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean, a fost obţinută o finanţare pentru reabilitarea şi modernizarea blocului M7 A de pe str. Mihai Eminescu.

 „Am obţinut o finanţare pentru reabilitarea termică a blocului M7 A de pe str. Mihai Eminescu, în valoare de peste 6 milioane de lei, cu o finanţate de 60% din partea U.E şi 40% din partea primăriei şi a locuitorilor acelui bloc. Acel procent de 40% va fi împărţit , astfel: primăria va asigura tot procentul de 40% pentru a începe lucrările, după care, în funcţie de veniturile fiecărui locatar din bloc se va stabili o sumă de până la 20% din valoarea de 40% a proiectului. Din ce am înţeles, majoritatea locatarilor sunt pensionari, aşadar partea de cofinanţare a proprietarului de apartament va fi de 3,5% din valoarea totală. Asta înseamnă că primăria va veni cu un procent de 36,5%, iar locatarul va veni cu 3,5% cofinanţare. Cel târziu la anul în luna septembrie trebuie să terminăm reabilitarea acestui bloc. Acest bloc sperăm să fie un exemplu pentru ceilalţi locatari de la alte blocuri din oraş, pentru ca în perioada următoare când se va deschide următoarea axă de finanţare, să iniţiem alte proiecte de reabilitare şi modernizare a blocurilor din oraşul nostru. La momentul de faţă avem peste 15 blocuri pentru care avem documentele întocmite şi urmează să fie depuse spre finanţare. Lucrările la acest bloc se referă la anvelopare, acoperiş, reabilitare subsol şi casa scării, inclusiv instalaţia electrică va fi modernizată”, a spus primarul Daniel Harpa.

În blocul M7 A locuieşte şi Ionel Ungureanu directorul societății Civitas, iar la parterul aceluiaşi bloc există farmacia „Sf. Elena”, a cărui administrator este consilierul local PSD, domnul Ciprian Bistriceanu.

C.T. STURZU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.