Fiscul anunță controale masive

Începând cu 1 septembrie 2018, Fiscul va demara controale și va aplica amenzi consistente firmelor care sunt obligate să dețină case de marcat cu jurnal electronic. Amenzile sunt semnificative și sunt însoțite de măsuri suplimentare de confiscare a sumelor nejustificate și suspendarea activității agentului economic până la momentul achiziției aparatului de marcat și dovada plății amenzii.

“Pentru nedotarea cu aparatele de marcat definite la art. 3 alin (2) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 28/1999, ANAF va aplica sancțiuni contribuabililor mari și mijlocii, începând cu data de 1 septembrie, și contribuabililor mici, începând cu 1 noiembrie a.c. Totodată, ANAF sfătuieşte contribuabilii să depună formularul C 801 din timp, pentru a evita aglomerarea din ultimele zile”, a declarat Cristina Ionescu, purtătorul de cuvânt al Administrației Finanțelor Publice Neamț.

Din această toamnă, după termenul de grație de încă trei luni acordat contribuabililor mari și mijlocii, dar și celor mici pentru dotarea cu aparate de marcat cu jurnal electronic, încep controalele și aplicarea unor amenzi drastice, cuprinse între 10.000 și 20.000 lei. Cei care au astfel de case de marcat dar nu le utilizează, nu emit bon fiscal pentru toate bunurile livrate sau serviciile prestate riscă amenzi între 8.000 lei și 10.000 lei. În plus, pe lângă amenzi, operatorilor economici li se confiscă sumele nejustificate și li se suspendă activitatea la unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor până la dotarea cu aparat de marcat electronic fiscal și prezentarea dovezii de plată a amenzii sau a jumătate din cuantumul acesteia, după caz, potrivit OG 20/2017. (C.I.)

alegeri locale psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.