Primăria adună găuri în buget

pietricica turism

Peste 200 de contravenții, 970 de persoane legitimate și 26.760 lei – amenzile pe care le au de achitat cei ce apelează la mila publică. Acestea sunt rezultatele campaniei ”Spune NU cerșetoriei”, realizată de Poliția Locală și Direcția de Asistență Socială, în parteneriat cu Primăria Piatra Neamț, în perioada 10 – 23 august 2018.

Sancțiunile aplicate au vizat în principal persoanele care apelează în mod repetat la mila publicului, fiind apte de muncă, întocmindu-se 91 de procese verbale de contravenție cerșetorilor găsiți pe raza municipiului. Totodată s-au aplicat 55 sancțiuni pentru tulburarea ordinii și liniștii publice ori consum de alcool pe domeniul public, iar 78 sancțiuni pentru nerespectarea Hotărârilor de Consiliu Local și a reglementarilor privind actele de identitate. S-au continuat activitățile zilnice de prevenire ale echipelor mixte Politie Locala – DAS  în zonele aglomerate de pe raza municipiului, prin informarea cetățenilor în vederea conștientizării acestui fenomen. Ca urmare a activităților preventive, majoritatea cetățenilor au înțeles să nu mai încurajeze cerșetoria prin oferirea de bani, fiind înregistrată o diminuare semnificativa a numărului de cerșetori. Cu această ocazie atragem atenția cu  privire la metode mascate de cerșetorie, exemplificând în acest sens cazul numitului R.A.I. de 41 ani, din com. Săvinești, care, în ziua de 23.08.2018, cerea bani trecătorilor de pe str. Bistriței  pentru a fi donați persoanelor cu handicap. Din verificările efectuate a rezultat că acesta nu avea autorizație sau alte documente care să ateste legalitatea strângerii de fonduri, fapt pentru care a fost sancționat conform Legii nr. 61/1991. Poliția Locală Piatra-Neamț va acționa în continuare pe aceasta linie în vederea protejării cetățenilor și păstrării unui climat de ordine si siguranța pe raza municipiului”, informează un comunicat de presă al Poliției Locale.

Ce nu se spune în comunicat, dar probabil va afla Primăria odată cu încheierea anului fiscal, este cât anume din cei 26.760 de lei au șansa să ajungă în bugetul municipiului. Șansa ca această sumă se se constituie o nouă gaură în finanțele locale este infinit mai mare decât cea ca unul din cei amendați să se ducă să-și achite amenda. (E.C.)

 

 

2 COMENTARII

  1. Bine punctat !!! Dar ce conteaza ? Timpul trece, leafa merge iar cersetorii sunt in continuare pe strazi si unii dintre ei devin si agresivi. De ce nu le solicitati pentru opinia publica, cum vor recupera amenzile de la aceste personaje ? Si desigur daca s-a redus fenomenul cersetoriei in urma acestei asa-zisei actiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.