Idei noi la Spitalul Județean: Parteneriat cu Mitropolia Moldovei pentru îngrijiri la domiciliu

Una din problemele pe care dr. Codruț Munteanu, directorul Spitalului Județean Neamț, vrea s-o rezolve cât de curând ține de reducerea cheltuielilor de spitalizare.

Mai ales în cazul pacienților externați cu stare ameliorată, dar care mai au nevoie de îngrijiri medicale din cauza altor boli, a vârstei, a singurătății.

Am o idee privind un parteneriat pentru îngrijiri medicale la domiciliu, parteneriat între Spitalul Județean Piatra Neamț și Mitropolia Moldovei, pentru pacienții care pleacă din spital. Mă refer la cei care nu au loc în paliație, dar și la bolnavii care necesită îngrijiri după perioada de internare. Cei care, dacă ar sta în chirurgie, de pildă, ar mai fi ținuți două săptămâni, dar asta înseamnă un pat ocupat… Pe când, așa, bolnavul ajunge acasă și îl preia firma de îngrijiri la domiciliu. Mi se pare o soluție pentru scurtarea intervalului de spitalizare și, implicit, a cheltuielilor în spital”, explică dr. Codruț Munteanu.

În opinia sa, dacă s-ar reuși punerea în practică a ideii sale, ar fi șanse să se rezolve și problema listelor de așteptare pentru cele 12 paturi existente, dar insuficiente, în secția de îngrijiri paliative a Spitalului Județean. (C.I.)

adolescenteen news

1 COMENTARIU

  1. Sunt convinsa ca nu”ati plecat dupa fenta”, cum se spune in jargon. De ce Mitropolia? O fi doar nota de plata pe care trebuie sa o achite d-nei Kuzmanovici pt ca l-a cocotat manager? De ce sa faca asta Spitalul judetean? Din ce bani? Piata si plata acestor tipuri de serviciu este reglementata. Fiind o piata, trebuie sa fie libera, nu sa te oblige sau sa-ti sugereze spitalul pe cine sa chemi sa te ingrijeasca. In plus, ingrijirea trebuie facuta de personal specializat. Ce va contine parteneriatul? Mitropolia, in mod normal, ofera servicii religioase, nu face afaceri. Asta ne spune doctorasul, nu mai cheltuim noi, spitalul, pacientii fiind ingrijiti de firme de profil. Ratiunea de a fi a unei firme este profitul, nu actele de caritate. Doctorasule, se vede din avion ce intentii ai. De altfel, faptul ca prestai servicii medicale in preajma Episcopiei si nu tabarau pacientii prin salile de operatii, ne dezvaluie exact filiera de provenienta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.