Liga a III-a: CSM Ceahlăul şi CSM Roman, radiografia pregătirilor noului sezon

CSM Ceahlăul Piatra Neamţ şi CSM Roman au disputat sâmbătă, 11 august, un meci amical, pentru pregătirea noului sezon, pe stadionul municipal ”Ceahlăul”. Scorul, dacă are vreo importanţă, a fost de 2-1 (0-1) pentru pietreni. Am solicitat celor doi antrenori, Gabriel Rădulescu şi Gabriel Ţapu, să ne ofere amănunte despre stadiul pregătirilor, despre noile achiziţii şi despre problemele cu care se confruntă cele mai importante echipe de fotbal ale judeţului.

DESPRE MECI

Gabriel Rădulescu: ”A fost un meci bun de pregătire, în faţa unui adversar cu experienţă la nivelul Ligii a III-a, un adversar bine pregătit fizic. A fost o partidă agreabilă pentru spectatori. Ne-am atins obiectivele din toate punctele de vedere, am avut şi dificultăţi în timpul jocului, fiind conduşi, dar am revenit şi, în mare parte, eu zic că am controlat jocul şi am avut multe ocazii de gol”.

Gabriel Ţapu: ”Un meci bun de pregătire, în faţa unei echipe bune, formată din jucători tineri, care s-au mobilizat foarte bine pentru această partidă. Per total, şi pentru noi, şi pentru ei a fost un test reuşit. Meciul de astăzi mi-a dat câteva certitudini, şi pozitive şi negative. Din păcate, unii jucători confirmă supoziţiile mele, că nu reuşesc să facă pasul spre Liga a III-a. Este amatorism total la unii dintre ei, lucru care se vede şi în felul lor de a juca, de a gândi fotbalul. Mai avem de pus la punct câteva detalii, pentru că anul acesta am adus 11 jucători şi, atunci, este mai greu să facem relaţii de joc, să închegăm echipa. Eu zic că, până la prima etapă a Ligii a III-a, vom remedia această deficienţă. Sunt mulţumit de prima repriză, dar mai avem de lucrat la capitolul coeziune şi relaţii de joc”.

DESPRE STADIUL PREGĂTIRILOR

Gabriel Rădulescu: ”Suntem destul de mulţumiţi de stadiul pregătirilor. Din păcate, vremea ne-a dat peste cap programul de pregătire tehnico-tactică. Am făcut puţine antrenamente pe terenul de iarbă adecvat competiţiilor. Ne-am pregătit mai mult pe latura fizică şi putem spune că jucătorii sunt poate un pic obosiţi. Am mizat mai mult pe factorul fizic şi nu ne-am atins încă factorul tehnico-tactic. Dar, pe parcurs, până la începutul campionatului, ne vom pune la punct”.

Gabriel Ţapu: ”Mai sunt două săptămâni până la începerea campionatului. Mai avem două meciuri programate. Una dintre partide e programată oficial, Cupa României, miercuri (15 august – n.r.), la Viitorul Liteni, în judeţul Suceava şi sâmbătă (18 august – n.r.), cu Bucovina Rădăuţi, meci pe care îl vom mai juca sau nu în funcţie de ţintarul Ligii a III-a, care va fi făcut public pe 17 august. Apoi vom intra în linie dreaptă pentru campionat, un sezon foarte greu. Sunt echipe foarte bune, cu experienţă chiar la nivelul Ligii a II-a şi atunci trebuie să fim foarte bine pregătiţi”.

DESPRE NOILE ACHIZIŢII

Gabriel Țapu despre fiul său, Cosmin Ţapu, atacant la CSM Ceahlăul Piatra Neamţ: ”Cum mă aşteptam, şi astăzi ne-a marcat un gol. Pentru el, este un colectiv nou, eu sper să se integreze, să facă lucruri frumoase, pentru că are calitate şi poate să ajute echipa din Piatra Neamţ foarte mult”.

Gabriel Rădulescu: ”Suntem destul de mulţumiţi de toţi jucătorii care au venit şi la fel de mulţumiţi şi de cei care au rămas din vechiul lot. Având foarte mulţi jucători noi, este clar că mai avem de lucrat la omogenizare la relaţii de joc şi eu zic că o să mai dureze câteva luni bune până când o să arătăm cu adevărat foarte bine aşa cum ne dorim. Dar sunt, în general, mulţumit de toţi jucătorii”.

Gabriel Ţapu: ”Am adus jucători de la CSM Paşcani, echipă care, anul trecut, a evoluat în Liga a III-a. Şi anul acesta am văzut că au fost invitaţi să joace. Avem câţiva jucători buni de acolo şi am mai făcut câteva transferuri la nivelul copiilor sub 19 ani. Aici mai avem de lucrat, pentru că nu fac diferenţa între liceul cu program sportiv şi meciurile de la juniori cu partidele de la seniori. Trebuie să lucrez foarte mult cu ei. Eu sper să îi fac să înţeleagă că, numai cu sacrificiu, cu dăruire, cu plăcere de a juca pot să progreseze şi să ajungă, de ce nu?, la echipe mai mari. Din păcate, la unii dintre ei nu se vede acest lucru, dar, întrucât mai avem de lucrat, nu aş vrea să nominalizez. Eu doresc să creez o echipă valoroasă, să avem rezultate foarte bune. Suntem sprijiniţi în continuare de Primăria Roman şi atunci avem o responsabilitate în plus. Oamenii aşteaptă de la noi rezultate bune şi jocuri frumoase atât pe teren propriu, cât şi în deplasare”.

DESPRE POSIBILE PLECĂRI

Gabriel Rădulescu: ”Există un interes al echipei Foresta Suceava. Andrei Mateiciuc este un jucător bun, cu calităţi fizice, iar Foresta Suceava chiar îşi doreşte să promoveze. Este şi dorinţa jucătorului să meargă acolo, astfel că domnul preşedinte Roca nu se opune acestei mutări. Din ce am înţeles, este vorba doar de un împrumut pe un an”. (M. CONSTANTINESCU)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *