Ministrul Sănătăţii, promisiuni și pentru spitalul din Tîrgu Neamț

Joi, 2 august, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea a vizitat şi Spitalul Orăşenesc „Sf. Dimitrie” din Târgu-Neamţ, fiind însoţită de preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene. Aceştia au fost întâmpinaţi de către primarul Daniel Harpa, managerul spitalului, dr. Florin Apostoae, directorul medical, dr. Caesar Lucachi și şefa Casei de Asigurări de Sănătate Neamţ, Nadia Harpa.

Sorina Pintea a vizitat secţia CPU, apoi a fost invitată să vadă  Maternitatea și Secţia de Medicină Internă.

Unii dintre medicii tineri şi care fac naveta de la Iaşi şi-au arătat disponibilitatea să se mute definitiv la Târgu-Neamţ, dacă li s-ar oferi şi o locuinţă.

La final, ministrul Sorina Pintea a vizitat şi capela spitalului, fiind întâmpinată de preotul Emilian Creţu.

„Am văzut mult entuziasm la spitalul din Târgu-Neamţ. Oamenii aşteaptă să-şi împărtăşească cam ce s-ar putea rezolva în spital. Spitalul Târgu-Neamţ are potenţial şi asta este cel mai important. Spitalul Târgu-Neamţ are resursă umană şi asta este la fel de important. Managementul spitalului trebuie să se adaptaze nevoilor populaţiei, precum şi medicilor pe care deja îi are. Am văzut aici, investiţii cu bani de la Consiliulu Judeţean, de la Primăria Târgu-Neamţ şi de la Ministerul Sănătăţii. Există proiecte în curs de desfăşurare, dar Ministerul Sănătăţii va veni în ajutorul spitalului pentru a putea finaliza unele lucrări începute. Este nevoie de reabilitarea spitalului şi este nevoie de investiţii”, a declarat Ministrul Sănătăţii.

Am fost onoraţi de vizita doamnei ministru. A văzut şi dânsa că în ultimii ani s-a investit mult în spitalul din Târgu-Neamţ, avem o echipă de profesionişti, începând de la manager, director medical şi medici. Din ce am discutat cu doamna ministru fondurile vor veni la spitalul nostru, aşa cum au venit şi până acum. Ne dorim ca la acest pavilion, care este monument istoric, să se înceapă lucrările de investiţii prin Compania Naţională de Investiţii şi prin Ministerul Dezvoltării, şi evident să fim ajutaţi de cofinanţările de la Consiliul Judeţean şi bugetul local. Chiar dacă suntem un oraş mic, iată că vizitele mai multor miniştri ne demonstrează că suntem pe drumul cel bun”, a declarat primarul Daniel Harpa.

C.T. STURZU

pietricica turism

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.